Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MEN: 'România va face demersuri pentru obținerea sistemului de înaltă calitate privind educația și îngrijirea timpurie a copilului'

captura TV
Ministerul Educatiei

Prioritățile în domeniul educației pe durata celor șase luni ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene vizează trei dimensiuni - mobilitatea, incluziunea şi excelența, arată Ministerul Educaţiei Naţionale, precizând că vor fi organizate evenimente cu impact internaţional, potrivit mediafax.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

“În mandatul său, România va face demersuri pentru obținerea acordului privind Recomandarea Consiliului pe tema sistemului de înaltă calitate privind educația și îngrijirea timpurie a copilului. Serviciile de educație și îngrijire a copiilor preșcolari contribuie la consolidarea incluziunii și coeziunii, precum și la întărirea dimensiunii europene, inclusiv prin integrarea familiilor și a copiilor din țări terțe”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN)

De asemenea, o altă prioritate o este şi obținerea consensului miniștrilor Educației privind Recomandarea Consiliului - O abordare comprehensivă a predării și învățării limbilor străine.

“Procesul de învățare a limbilor străine are impact asupra creșterii mobilității elevilor și studenților, favorizează crearea unui mediu cultural incluziv și poate fi stimulat prin utilizarea instrumentelor digitale”, informează sursa citată.

Programul Erasmus+ este un dosar de maximă importanță pentru mandatul României la Președinția Consiliului UE, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale, precizând că va iniţia dialogul interinstituțional cu Parlamentul European și Comisia Europeană, pentru realizarea de progrese care să contribuie la adoptarea Regulamentului viitorului program Erasmus+, în vederea realizării Spațiului european al educației.

Totodată,, în cele şase luni ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene va fi organizată, la București, reuniunea miniștrilor educației implicați în procesul de cooperare ASEM (București, 15-16 mai), a Conferinței Rectorilor și Forumului Studenților ASEF (11-14 mai) și a reuniunii înalților funcționari ASEM (14 mai).

Principalele teme abordate vor fi mobilitatea și contribuția universităților la dezvoltarea durabilă.

Prioritățile în domeniul educației și formării profesionale au la bază rezultatele Summitului social de la Göteborg din noiembrie 2017, Concluziile Consiliului European din decembrie 2017, inițiativele Comisiei Europene, precum și rezultatele Trio-ului Președinției Consiliului Uniunii Europene, Estonia-Bulgaria-Austria (1 iulie 2017-31 decembrie 2018).

Ministerul Educaţiei Naţionale informează că aceste priorități fac parte din programul pe 18 luni al Consiliului, pregătit de președințiile română, finlandeză și croată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.