Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meniu special pentru cei 370 de bolnavi care vor sta de sărbători în Spitalul Judeţean

Cuget Liber
spital constanta

Cei aproximativ 370 de bolnavi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani, care vor petrece sărbătorile de iarnă pe patul de spital, vor beneficia de un meniu special atât la mesele de Crăciun, cât şi la cele de Anul Nou, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, din lista de alimente incluse în masa de Crăciun nu vor lipsi şunca presată sau caşcavalul, dar nici friptura de pui. De asemenea, în meniu au fost incluse cozonacul, portocalele sau bomboanele.

Citește și: CJUE arată cum poate deveni dreptul UE SUPERIOR dreptului intern național...

"În această perioadă, pacienţii care trebuie să-şi petreacă sărbătorile pe un pat de spital vor avea un meniu special. Meniurile sunt adaptate în funcţie de afecţiunile pacientului, iar cei care nu au nici o interdicţie din partea medicului curant şi nu necesită un anume regim vor primi un meniu adecvat pentru aceste sărbători de iarnă. Pentru pacienţii care nu au interdicţii alimentare vor fi servite meniuri care includ la micul dejun unt, şuncă presată, caşcaval şi măsline, brânză telemea fără sare, ou fiert, iar pentru masa de prânz pacienţii vor fi serviţi cu ciorbe sau supe de legume şi nu va lipsi friptura din pulpă de pui, iar la cină vor servi preparate pe bază de lactate. Tradiţional, toţi pacienţii vor primi suplimente în pachete individuale cu cozonac, mere, bomboane de pom, portocale, iar pentru ziua de 31 decembrie pacienţii vor fi serviţi cu colăcei, mere şi bomboane de pom", a afirmat Asaftei.

Reprezentantul celui mai mare spital din judeţul Botoşani a mai precizat că pe perioada sărbătorilor de iarnă rămân spitalizaţi aproximativ 370 pacienţi, dintre care 180 în sediul central din strada Marchian şi 180 în secţiile de psihiatrie. La secţiile de Boli Infecţioase se estimează că vor fi internaţi 15 pacienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.