Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mercedes și Lewis Hamilton vor concura împreună în 2021, în Formula 1

Agerpres
Lewis Hamilton

Echipa Mercedes-AMG Petronas F1 a anunțat luni după-amiază că actuala echipă campioană mondială în competiția constructorilor din Formula 1 și campionul mondial Lewis Hamilton vor continua împreună în 2021, anunță MEDIAFAX.

Echipa excecutivă a celor de la Mercedes și britanicul Lewis Hamilton au căzut de acord să prelungească înțelegerea cu un nou contract, pe care Mercedes îl consideră ca fiind unul dintre cele mai reușite colaborări din istoria sportului, cele două părți ajungând împreună la cel de al nouălea sezon consecutiv.

Lewis Hamilton a debutat în F1 cu echipa parteneră McLaren, în 2007, toate monoposturile conduse de el de atunci, în cele 266 de Grand Prix-uri, fiind echipate cu motoarele Mercedes-Benz.

În 2013 s-a alăturat echipei de fabrică Mercedes și de atunci a câștigat 74 de curse de F1, precum și șase titluri de campion F1, cu echipa Mercedes-AMG Petronas F1.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

În 2020, el a doborât recordul de victoriii deținut de Michael Schumacher și este acum deținătorul recordului de curse câștigate în Formula 1.

„Sunt încântat să încep al nouălea sezon alături de colegii mei de echipă de la Mercedes”, a declarat Hamilton pentru site-ul oficial al grupării: „Sunt la fel de hotărât să continuăm călătoria pe care am început-o, să facem sportul cu motor mai divers pentru generațiile viitoare și sunt recunoscător că Mercedes a susținut extrem de mult dorința mea de a

aborda această problematică. Sunt mândru să spun că vom continua acest efort prin lansarea unei fundații dedicate diversității și incluziunii în sport. Sunt inspirat de tot ceea ce putem construi împreună și abia aștept să revin pe pistă în martie”.

La rândul său, Toto Wolff, CEO și director de echipă la Mercedes-AMG Petronas F1 a declarat că era sigur că va continua colaborarea dintre Hamilton și echipa sa, dar că parafarea înțelegerii a fost amânată din motive mai ales medicale.

„Împreună, am decis să continuăm relația noastră sportivă pentru un alt sezon și să începem și un proiect pe termen mai lung, pentru a trece la următorul nivel al angajamentul nostru comun, de a promova diversitatea în cadrul sportului cu motor. Performanțele sportive ale lui Lewis sunt printre cele mai deosebite în lumea sportului și el este un ambasador apreciat pentru marca noastră și pentru partenerii noștri. Povestea dintre Mercedes și Lewis s-a scris în cărțile de istorie ale Formulei 1 în ultimele opt sezoane și ne este foame să concurăm și să adăugăm mai multe capitole la el”, a spus șeful celor de la Mercedes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.