Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merită Florin Cîțu să fie menționat de istorie? (Opinie)

Facebook
Florin Cîțu

Decizia nesăbuită a premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Stelian Ion a aruncat pur și simplu România în aer. Instabilitatea politică de acum este comparabilă de majoritatea experților cu cea din perioada 2011-2012, atunci când Traian Băsescu și Emil Boc aveau impresia că pot face tot ce le taie capul fără să li se întâmple nimic. Istoria ne-a arătat însă că astfel de acțiuni produc efecte pe termen scurt, mediu și lung. Exact la fel se va întâmpla și în acest caz dacă nu se va găsi mai repede o soluție de compromis.

Într-un scenariu în care Florin Cîțu și Klaus Iohannis sunt de neclintit, România ajunge direct într-o prăpastie de unde o va putea scoate, da, ați ghicit, doar PSD. Îndepărtarea USR-Plus de la guvernare și falia deja existentă în PNL, generată pe fondul alegerilor interne, fac situația complicată în care se află țara să fie și mai complicată. Am să prezint mai jos un set de aspecte care demonstrează că Florin Cîțu a reușit contra-performanța de a distruge România într-un singur an, fapt care îmi ridică semne reale de întrebare dacă Florin Cîțu merită să fie menționat de istorie. Tragedia pe care o poate genera este atât de mare în cât acesta ar putea fi considerat ca cel mai diabolic prim-ministru al României din istoria modernă.

  1. Florin Cîțu și-a dinamitat intenționat și cu bună știință propriul guvern. Prin eliminarea mișelească a lui Stelian Ion, Florin Cîțu își sabotează conștient guvernul pe care îl conduce, aruncând țara în aer într-un moment în care o criză politică poate însemna falimentul pentru companii, sărăcie generalizată, scumpiri, inflație, într-un cuvânt criza economică post-pandemie pe care toată lumea o așteaptă speriată cu sufletul la gură.
  2. Florin Cîțu distruge practic PNRR-ul, singurul instrument financiar rămas în picioare pentru recalibrarea economică post-pandemie. PNRR-ul este un grant european atipic care are la bază generarea de reforme pentru accesarea fondurilor. Dacă Florin Cîțu câștigă alegerile în PNL, iar Iohannis îl păstrează în funcția de prim-ministru atunci orice proiect de reformă va trebuie negociat într-un parlament ostil. Așadar, timpul va trece, iar banii vor fi întârziați. Dar știm foarte bine că o economie lovită din plin de pandemia cu COVID-19 nu poate aștepta după certurile din parlament.
  3. Florin Cîțu umilește milioane de români care au stat zile întregi în piața Victoriei pentru a înlătura PSD de la guvernare. Singura opțiune viabilă care îi rămâne lui Florin Cîțu este o alianță cu social-democrații. Pe față sau prin spatele cortinei. Asta înseamnă o sfidare a tuturor celor care au luptat să înlăture PSD de la guvernare. În mai puțin de 1 an de la alegeri, Florin Cîțu, din ambiția personală de a fi președinte PNL, îi conectează din nou pe psdiști la banul public. Mai mult, prin criza generată reînvie practic partidul condus astăzi de Marcel Ciolacu, transformându-l din entitate nefrecventabilă în singura soluție viabilă pentru România.
  4. Florin Cîțu blochează întregul aparat public local. Să nu uităm că în foarte multe autorități publice locale, PNL și USR lucrează împreună pentru asigurarea majorității în consiliile locale sau județene. Dacă Florin Cîțu va câștiga alegerile în PNL este evident că această alianță nu va mai funcționa, acest lucru ducând la un blocaj politic local fără precedent. Un primar care nu are majoritatea în consiliu este un primar legat la mâini și la picioare. Din nou, singura opțiune rămasă pentru Cîțu va fi PSD și construirea unui USL 2.0.
  5. 5. Florin Cîțu promovează oameni slabi, dar obedienți din punct de vede politic. Am observat cum în ultimele zile avocatul prim-ministrului este Daniel Fenechiu, un individ ajuns deputat pentru prima dată pe listele PP-DD (partidului lui Dan Diaconescu) care a reușit să dea din coate pe lângă unii-alții și să rămână în Parlament, fiind propus pe listele PNL. De asemenea, Florin Cîțu este cel care i-a susținut pe Dan Vîlceanu sau Florin Roman pentru funcții înalte în stat, 2 indivizi pe care nu îi recomandă nimic. Iar lista continuă și este foarte lungă.

Sunt doar 5 puncte care fac din Florin Cîțu un personaj demn de dispreț, cel puțin pentru oamenii care au luptat pentru o Românie în care valorile democrației să domnească, în care statul de drept, libertatea de opinie sau libertatea religioasă să primeze înainte de interesele personale a unor găști de politruci care nu au niciun alt viitor în afara locurilor de muncă de la stat sau care nu pot trăi fără parandărăturile de la companii.

Florin Cîțu reînvie PSD girând astfel un partid care va îndepărta România de la valorile europene, care va căpușa din nou sistemul public și care se va debarasa cu prima ocazie tocmai de cel care i-a readus la masă.

Felicitări Florin Cîțu, într-un an de zile ai reușit performanța de a fi remarcat de istorie ca un prim-ministru slab, meschin și cu agendă proprie. Asta dacă vei fi menționat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.