Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel asigură că va face tot posibilul pentru a ajuta Atena

grexit

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat marti ca va face tot posibilul pentru a ajuta Grecia sa ramana in zona euro, și ca este responsabilitatea oficialilor de la Atena și a creditorilor Greciei sa puna capat blocajului și sa ajunga la un acord.

Ea si-a exprimat regretul fața de lipsa de progrese in negocierile purtate in vederea ajungerii la un acord cunoscut sub numele de "bani pentru reforme", si a adaugat ca pentru asta sunt raspunzatori oficialii Atena și creditorii ei - Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana și Fondul Monetar Internațional.

"Din pacate, exista puține informații despre care pot sa va raportez. Toata energia mea o concentrez pentru sprijinirea celor trei instituții și a Greciei, pentru a se gasi o soluție", a afirmat cancelarul german, la conferința de presa care a avut loc dupa intalnirea cu prim-ministrul luxemburghez, Xavier Bettel.

De asemenea, Merkel a transmis ca acum atentia ei este indreptata spre reuniunea miniștrilor de finanțe din zona euro, care va fi joi, la Bruxelles. "Întotdeauna am spus ca voi face totul pentru ca Grecia sa ramana in zona euro. Sunt consecventa in aceste eforturi", a conchis ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.