Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel: 'Avem principiile noastre, desigur, şi nu văd cum am putea să schimbăm din nou acordul de retragere' al Marii Britanii din UE

merkel brexit

Liderii Uniunii Europene ar putea lua în considerare posibilitatea de a-i oferi Marii Britanii noi asigurări privind Brexitul, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, subliniind însă că cele 27 de ţări care rămân în blocul comunitar îşi vor apăra interesele, relatează dpa.

'Avem principiile noastre, desigur, şi nu văd cum am putea să schimbăm din nou acordul de retragere' al Marii Britanii din UE, a declarat Merkel înainte de summitul UE de la Bruxelles, scrie agerpres.ro.

citește și: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Angela Merkel: Ce i-a spus cancelarul Germaniei

'Desigur, este posibil să vorbim dacă ar trebui să existe asigurări suplimentare, dar aici cele 27 de state membre vor acţiona ca un unul singur şi, bineînţeles, îşi vor exprima clar interesele', a adăugat ea.

Cancelarul german a salutat de asemenea faptul că premierul britanic Theresa May a supravieţuit votului de neîncredere de miercuri, iniţiat de deputaţi ai formaţiunii sale, Partidul Conservator, şi că îşi poate continua munca.

Procesul de ieşire a Marii Britanii din UE, prevăzută pentru 29 martie 2019, s-a împotmolit din cauza unei opoziţii parlamentare faţă de acordul convenit luna trecută de premierul britanic, care a deschis unele posibilităţi, inclusiv o întârziere a Brexitului sau chiar organizarea unui alt referendum.

Premierul Theresa May a anulat luni un vot parlamentar privind acordul, menit să menţină relaţii viitoare apropiate cu UE, după ce a devenit clar că nu va fi votat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.