Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel cere Turciei sa continue procesul de pace cu PKK

Angela-Merkel

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut duminică omologului său turc Ahmet Davutoglu, cu care a avut o convorbire telefonică, să continue procesul de pace cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunţat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat citat de AFP.

După o serie de lovituri aeriene turce asupra poziţiilor PKK în nordul Irakului, Angela Merkel a făcut apel ca 'procesul de pace să nu fie abandonat, ci dimpotrivă să fie continuat în pofida tuturor dificultăţilor'.

Cancelarul german l-a asigurat pe premierul turc de 'solidaritatea şi susţinerea Germaniei în lupta împotriva terorismului', dar i-a amintit de 'principiul proporţionalităţii' în acţiunile de răspuns la atacurile ce au avut loc în ultimele zile.

Tirurile artileriei turce împotriva PKK, care pun în pericol procesul de pace dintre Ankara şi rebelii kurzi, intervin după o serie de atacuri împotriva poliţiei turce atribuite militanţilor kurzi.

PKK şi-a justificat acţiunile sale, susţinând că acestea sunt riposte la atentatul sinucigaş de la Suruc (sud), atribuit grupării jihadiste Statul Islamic şi soldat cu 32 de morţi în rândul unor tineri susţinători ai cauzei kurde. Comunitatea kurdă din Turcia acuză guvernul islamo-conservator turc de susţinerea jihadiştilor, ceea ce Ankara neagă categoric.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.