Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel: Condiţiile de securitate actuale din Siria nu permit revenirea refugiaţilor

angela merkel refugiati

Condiţiile de securitate existente în Siria nu sunt încă potrivite pentru revenirea refugiaţilor, a estimat vineri cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită la Beirut, în contextul apariţiei unei dispute pe această temă între şeful diplomaţiei libaneze şi agenţia ONU pentru refugiaţi, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Naţiunile Unite au înregistrat aproximativ 1 milion de refugiaţi în Liban, ceea ce reprezintă un sfert din populaţia libaneză. Guvernul de la Beirut, conform căruia Libanul adăposteşte 1,5 milioane de refugiaţi sirieni, afirmă că doreşte ca aceştia să se întoarcă în ţara de origine după încheierea conflictului din Siria.

''Vrem să ajutăm la găsirea de soluţii în Siria astfel încât întoarcerea refugiaţilor să poată avea loc. Avem nevoie de condiţii de siguranţă suplimentare pentru ca revenirea refugiaţilor să fie posibilă'', a spus Merkel într-o conferinţă de presă comună cu premierul desemnat libanez Saad Hariri.

Germania a primit sute de mii de refugiaţi sirieni în ultimii ani, iar cancelarul Merkel se află sub o presiune crescută pe plan intern pentru politica în domeniul migraţiei, chestiune care ameninţă să submineze 'marea coaliţie' de la Berlin formată din conservatori şi social-democraţi.

În această lună, ministrul de externe libanez Gebran Bassil a acuzat Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi şi unele ţări că împiedică întoarcerea refugiaţilor sirieni în ţara lor de origine. El a dispus îngheţarea procesării solicitărilor personalului UNHCR pentru vize de intrare în Liban şi a ameninţat cu adoptarea unor măsuri suplimentare.

UNHCR a respins acuzaţia că ar bloca revenirea sirienilor în ţara natală, afirmând că susţine întoarcerea acestora în Siria atunci când condiţiile de securitate vor permite acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.