Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel intervine - Iohannis îi ia fața lui Dăncilă și va reprezenta România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului UE la un eveniment extern

iohannis merkel

Klaus Iohannis se va întâlni, pe 22 ianuarie la Aachen, cu cancelarul Angela Merkel, președintele Franței Emmanuel Macron și liderii europeni Donald Tusk și Jean-Claude Juncker la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german.

Participarea la acest eveniment a șefului statului este la invitația cancelarului german și a președintelui francez, a informat Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. La ceremonie vor mai fi prezenți președintele Consiliului European Donald Tusk și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Ceremonia semnării tratatului de către Preşedintele francez şi Cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei orașului Aachen. Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susține o alocuțiune”, potrivit sursei citate.

Președinția mai precizează că „tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania și Franța, și va urmări adaptarea relațiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.