Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj de avertizare din partea Salvamont pentru turiştii aflaţi în zona Valea Sâmbetei din Făgăraş

Wikipedia
Avertisment

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor care aleg traseul Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş, unul dintre cele mai apreciate trasee turistice din România, că la altitudini mai mari de 1.200 de metri s-au format zone cu depuneri de gheaţă, iar înaintarea pe traseu poate fi dificilă pentru cei care nu sunt echipaţi corespunzător. Conform salvatorilor montani, există posibilitatea ca şi în zilele următoare acest fenomen să persiste şi chiar să se amplifice.

”La altitudini de peste 1.200 metri s-au format mai multe zone cu gheaţă, iar înaintarea pe poteca turistică poate fi îngreunată dacă nu sunteţi echipaţi corespunzător.  Având în vedere fluctuaţiile de temperatură din zona montană din următoarele zile, există posibilitatea să se formeze şi mai multe zone cu gheaţă”, transmit, marţi, oficialii Salvamont Braşov.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să poarte echipament corespunzător şi să abordeze trasee turistice în funcţie de pregătirea fiecăruia.

”Abordaţi cu o deosebită atenţie orice potecă care se află în partea de N - NV şi care nu este văzută de soare!”, precizează reprezentanţii Salvamont Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.