Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj de la cel mai înalt nivel: Cum trebuie să răspundă Europa terorismului

consiliul europei

Europenii nu trebuie să răspundă ameninţării teroriste prin ură, teamă sau "derivă securitară", au afirmat luni la Strasbourg parlamentari proveniţi din ţări membre ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), lansând o iniţiativă cu scopul de a mobiliza în acest sens "toţi actorii societăţii", relatează AFP.

Teroriştii "vor să ne divizeze şi să submineze bazele democraţiei noastre", a subliniat preşedintele APCE, Pedro Agramunt. "Terorismul nu poate să triumfe decât dacă noi ne lăsăm teama şi mânia să ne dicteze acţiunile.Nu trebuie să cădem în această capcană. Trebuie să-i împiedicăm pe terorişti să-şi atingă scopul: divizarea" noastră, a adăugat el. Mai multe zeci de deputaţi, provenind din parlamente naţionale ale statelor membre şi care se reunesc de patru ori pe an la Strasbourg pentru a dezbate probleme privind democraţia şi drepturile omului, au pozat apoi în faţa fotografilor cu o pancartă proclamând "NoHateNoFear" ("Fără ură, fără teamă"). Cu această iniţiativă, APCE intenţionează să "mobilizeze cât mai mulţi actori ai societăţii - personalităţi politice, lideri religioşi, intelectuali, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile şi simpli cetăţeni - pentru a spune NU fricii şi urii".

În cursul ceremoniei de lansare, parlamentarii au vizionat o înregistrare cu mesajul jurnalistului francez Antoine Leiris, care şi-a pierdut soţia în atentatul din Bataclan la Paris în noiembrie anul trecut. "Nu veţi avea ura mea", declarase Leiris la câteva zile după dramă, provocând un val de emoţie după ce a publicat pe Facebook un mesaj adresat teroriştilor. Acest "puternic mesaj" este "chiar în centrul iniţiativei noastre", a subliniat Agramunt, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.