Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj TRANȘANT pentru Dodon: Tiraspolul știe cum se poate rezolva CONFLICTUL Din Transnistria

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Unica soluţie pentru reglementarea conflictului transnistrean ar fi recunoaşterea Transnistriei, însă autorităţile de la Chişinău nu sunt pregătite moral pentru un asemenea pas, a declarat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, citat duminică de Radio Chişinău.

Şeful administraţiei separatiste din Transnistria a făcut aceasta afirmaţie în cadrul colegiului aşa-zisului "Minister de Externe" al nerecunoscutei "republici moldoveneşti nistrene", a informat sâmbătă portalul de ştiri transnistrean novostipmr.com.

Citește și: IUREȘ în Guvernul Theresei May: Premierul Marii Britanii, SOMAT de mai mulți miniștri

Vadim Krasnoselski susţine că diferendul transnistrean nu poate fi soluţionat prin reintegrare sau prin federalizare din cauza disensiunilor de ordin geopolitic existente în regiune de "secole" şi a confruntării dintre lumea occidentală şi cea rusă.

Liderul de la Tiraspol este convins că politicienii de la Chişinău înţeleg cum s-ar putea soluţiona conflictul pe cale politică, dar ei nu sunt gata din punct de vedere moral să facă acest lucru, având în vedere ciclurile electorale neîncetate din Republica Moldova.

"Moscova recunoaşte că Transnistria este parte a Republicii Moldova", iar reîntregirea republicii se va face indiferent de ce vor spune aşa-numiţii lideri din regiunea separatistă", a spus într-o reacţie preşedintele moldovean Igor Dodon, comentând declaraţiile făcute de Krasnoselski, potrivit căruia "regiunea transnistreană este un stat stabil şi are toate motivele pentru a fi recunoscută", informează duminică publicaţia Independent.md, citată de Agerpres.

Citește și: Accident ÎNFIORĂTOR în Rusia: 13 morți în urma coliziunii între un autocar și un camion

"Transnistria a fost, este şi va fi pământ moldovenesc. Noi trebuie să reintegrăm ţara şi vom face acest lucru. Sunt sigur că reintegrarea ţării va avea loc în următorii ani, indiferent de ce spun unii lideri din regiunile Republicii Moldova", a reiterat Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.