Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IUREȘ în Guvernul Theresei May: Premierul Marii Britanii, SOMAT de mai mulți miniștri

reuters
Theresa May

A doua zi după o manifestaţie împotriva austerităţii, ziarul The Observer scrie - duminică - că mai mulţi miniştri din executivul Theresei May cer să se pună capăt politicii guvernamentale de austeritate, relatează Reuters.

Ministrul sănătăţii, Jeremy Hunt, militează astfel pentru abandonarea plafonării creşterilor salariale ale infirmierilor, limitate în prezent la 1%, adică sub nivelul inflaţiei, scrie ziarul.

Citește și: Londra, BLOCATĂ de proteste de AMPLOARE: Mii de oameni i-au cerut DEMISIA Theresei May - VIDEO

Colega sa de la Educaţie, Justine Greening, cere şi ea mai multe fonduri pentru şcoli.

Aceste tensiuni survin în timp ce poziţia Theresei May a fost fragilizată în urma alegerilor legislative anticipate din 8 iunie, care i-au privat Partidul Conservator de majoritatea sa absolută în Camera Comunelor.

Potrivit unui sondaj Opinium pentru Observer şi publicat duminică, cota de popularitate a premierului a scăzut, 51% dintre persoanele intervievate dezaprobând în prezent activitatea sa faţă de 31%, care sunt de părere opusă, adică o diferenţă de 20 de puncte.

La începutul lunii aprilie, opiniile favorabile depăşeau cu 21 de puncte pe cele defavorabile.

În acelaşi timp, popularitatea liderului laburist Jeremy Corbin, ieşit întărit din scrutinul din 8 iunie, a cunoscut o evoluţie contrară, trecând de la minus 35% în aprilie la plus 4% în a doua anchetă Opinium, cu 42% de opinii favorabile, faţă de 38% defavorabile.

Citește și: ATENTAT sinucigaş la Damasc: Mai mulţi morţi şi răniţi

Liderul laburiştilor, care a rostit un discurs sâmbătă în faţa mai multor mii de manifestanţi antiausteriate, reuniţi în centrul Londrei, a reafirmat că "Theresa May nu are niciun mandat pentru a continua austeritatea".

El a atacat de asemenea costisitorul acord al coaliţiei încheiat lunea trecută între Theresa May şi Partidul Democratic Unionist (DUP), principalul partid unionist din Irlanda de Nord, în schimbul unui ajutor suplimentar de 1 miliard de lire (aproximativ 1,13 miliarde de euro) în favoarea provinciei, anunță Agerpres.

"Luni, Theresa May a cheltuit miliarde de lire pentru a se agăţa de putere. Miercuri, ea a refuzat serviciilor de urgenţă creşterile salariale de care ele au nevoie", a spus Corbyn, făcând aluzie la respingerea unui amendament laburist care intenţiona să suprime plafonarea creşterilor salariale pentru unele categorii de funcţionari publici. "Împreună vom câştiga următoarele alegeri şi vom forma un guvern", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.