Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaje de la romani din diaspora, inainte de votare: Ce cauti tu străine in casa ta, in tara noastră ?!

ziarulunirea.ro
diaspora
Ca multi dintre romanii de pretutindeni, crezând ca inca Romania se mai poate face bine si crezând in vorbele deșarte ale politicii mioritice, am decis sa ma întorc acasa, sa investesc in tara mea, sa imi alin dorul de tara si oameni stand printre ei, alături de ei si mai ales dedicându-ma lor. Trăind aproape 30 de ani intr-o lume in care dorința, vointa si puterea de a face bine sunt necesitati dar si virtuți ale societatii, apreciate si susținute de sistemul politic, am facut si eu la rândul meu pasul spre întoarcerea acasa, la fel ca multe alte zeci, sute sau chiar mii de romani stabiliti in strainatate.
Ce face Romania contemporana pentru noi, cei care chiar fiind departe de tara, am stat mereu cu gândul acasa, la cei dragi de acasa si am susținut tara asta, fie politico-social fie financiar, promovând-o si prezentand-o străinilor ca fiind “Grădina Maicii Domnului” !?
Iti rezerva un statut neoficial dar sistematic aplicat de “emigrant acasa” si te întreaba prin felul in care ești privit, primit si ascultat de catre “sistemul românesc”:
Ce cauti tu străine in casa ta, in tara noastră ?!
Asa ca draga românule de pretutindeni” sfatul meu este: “Îndrăznește sa crezi” ca “Romania lucrului bine facut” in care “Vrem o tara ca afara” si “Fara penali in funcții publice”, sunt doar o parte din lozincile unui sistem politic de haita, care are un singur principiu: “Facem noi pentru voi, in numele vostru dar fara voi !” Asa ca draga romane, daca tot vin alegerile, mergi totuși si Votează, cat inca mai ești liber !
Iar daca inca mai ești liber, acolo unde ești, bucura-te ! Pentru ca in țărișoara asta, atat de draga noua, oamenii liberi sunt închiși si izolați de unui sistem jilavist “cum altul nu-i”. Scrie pe pagina de facebook, Leontin Cojocea, unul dintre liderii romanilor din diaspora.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.