Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul cu tâlc transmis de Marcel Vela în PNL. Lecția de la Congresul din 2017

arhiva personala
Marcel Vela

Fostul ministru de Interne Marcel Vela transmite joi un mesaj cu bătaie lungă pentru liberalii împărțiți între Ludovic Orban și Florin Cîțu. Liderul PNL Caraș Severin, organizație care a votat susținerea lui Ludovic Orban pentru șefia partidului, spune că la Congresul din 2017, când Ludovic Orban l-a învins pe Cristian Bușoi, el s-a aflat în echipa pierzătoare dar nu a fost marginalizat în partid pentru asta. „PNL a avut continuitate, a fost performant și matur, indiferent de scânteile din competiția de la Congres”, spune Vela. Mesajul este că învingătorul Ludovic Orban nu și-a eliminat concurenții de la Congres.

„Despre noi…

Aud tot felul de comentarii și citesc tot felul de titluri…cum că este grav la PNL.

Se ceartă, se contrazic, se amenință, cad guverne sau alte știri care mă fac să zâmbesc…

Zâmbesc pentru că sunt membru PNL din martie 1990 și am participat la alegerea a 9 președinți și 2 copreședinți.

Cunosc exact spiritul de luptă și personalitatea unui om care s-a înscris într-un partid liberal, independența sa în expunerea pătimașă a propriilor păreri, care într-un partid democratic sunt absolut normale.

Dar știu la fel de bine patriotismul și devotamentul fiecarui liberal pentru a Servi Patria!

Scriu aceste rânduri pentru că, astăzi este 17 IUNIE și se împlinesc 4 ani de la Congresul din 2017.

Atunci știrile au fost cam la fel…

Eram în echipa candidatului Cristian Bușoi, iar contradicțiile, polemicile sau părerile antagonice se transformau uneori și atunci în Breaking News.

La un Congres cu 5.000 de delegați bănuiam, totuși, că va câștiga Ludovic, fiind cel mai apropiat de aleșii locali și cunoscând în detaliu organizațiile din toată țara.

Știam că există riscul să pierd, inclusiv locul din BEx și funcția de vicepreședinte al PNL, dar în Banat CUVÂNTUL e contract, deci l-am susținut pe Cristi până la capăt!

Cu toate acestea, după Congres, noi, liberalii, am fost uniți.

Bușoi și Motreanu au făcut echipă cu Ludovic Orban, au ajuns vicepreședinți în BEx, iar eu am fost promovat în mai multe funcții de maximă responsabilitate.

De la Secretar al Senatului, Președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională…până la Ministru al Afacerilor Interne.

PNL a avut continuitate, a fost performant și matur, indiferent de scânteile din competiția de la Congres.

Partidul a câștigat, ulterior anului 2017, alegerile electorale, iar printr-o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă, liberalii au guvernat România cu responsabilitate și curaj în cel mai dramatic an din istoria sa postbelică.

Așadar, indiferent cine va câștiga la Congresul din Septembrie, Florin, Ludovic sau Oricare alt candidat care se va mai înscrie într-o competiție democratică(…am folosit ordinea alfabetică să nu fie discuții) partidul va rămâne unit și la fel de responsabil.

Dacă sunt în această perioadă replici mai dure, cuvinte mai pasionale sau polemici mai condimentate, puneți-le doar pe seama spiritului nostru liberal și a dragostei față de democrație, luptă și competiție.

Partidul National Liberal, cel mai vechi din România și din Uniunea Europeană, va trăi unit în continuare!

Acest partid a făcut România Mare, a dezvoltat țara între cele două războaie mondiale, iar Guvernele conduse de către premierii PNL, fie că s-au numit Orban, Ciucă sau Cîțu, au arătat responsabilitate și au făcut performanță.

La PNL opțiunile nici nu se pedepsesc, nici nu se iartă, ele doar se respectă!”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.