Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul de Paște al fostului ministru al românilor de pretutindeni, Natalia Intotero

stiripesurse.ro
Natalia Intotero
Dragi români de pretutindeni,
Niciunul dintre noi nu își imagina că vom petrece Sfintele Sărbători în anul 2020 astfel. Mă gândesc, când spun asta, la toți românii: cei de acasă și mai ales la românii noștri de peste hotare. Ma gândesc la  românii obligați de circumstanțe să stea departe de familie. Fără rezervări, raportându-ne la prezent, este de înțeles dacă unii dintre noi ne gândim cu emoție la momentele de apropiere care ne înconjurau de obicei în pragul sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos când familiile se reuneau și cand românii plecați peste hotare veneau acasă.
Chiar dacă trebuie să păstrăm distanța socială, valorile noastre creştin-ortodoxe ne învață să dăm dovadă de priință. Credința este cea care ne apropie, pentru că Sfânta Scriptură ne învață astfel: „Să-L iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 22, 39). Așadar, să iertăm și să ne rugăm pentru semenii noștri, pentru un viitor sănătos, acasă, împreună cu cei dragi.
Este pentru prima dată când primim într-o astfel de manieră lumina Sfintei Sărbători. Dar, parohiile și părinții noștri s-au adaptat și sunt alături de noi, iar tehnologia modernă ne permite să rostim uniți „Hristos a înviat” și să ne bucurăm în continuare de semnificația acestui moment. Privim cu credință spre Înviere, purtând în gând căldura rugăciunilor spuse în casa Domnului. Până atunci, până când vom ajunge din nou acolo, vă doresc tuturor sănătate și pace sufletească. Căldura Sfintelor Paști să vă fie alături!
Hristos a înviat!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.