Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Putin pentru noul preşedinte al Serbiei

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe premierul sârb Aleksandar Vucic, un 'susţinător al consolidării relaţiilor de prietenie' între Moscova şi Belgrad, pentru victoria sa 'convingătoare' în alegerile prezidenţiale din Serbia, relatează AFP, conform agerpres.

Aleksandar Vucic, 47 de ani, a obţinut 55% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Serbia, desfăşurat duminică, cu mult în faţa candidatului plasat pe locul al doilea Saşa Jankovic, votat de circa 16% dintre alegători, şi în faţa activistului şi comediantului Luka Maksimovic, care a obţinut 9,3% din voturi, potrivit estimărilor institutului Ipsos.

Citeşte şi: Biserica ortodoxă rusă A DECIS ce se va întâmpla cu trupul lui Lenin

'O victorie atât de convingătoare arată un sprijin larg pentru eforturile depuse de dumneavoastră pentru rezolvarea problemelor economice şi sociale actuale ale Serbiei şi pentru o politică externă constructivă şi echilibrată', a afirmat Vladimir Putin într-o telegramă adresată premierului sârb, conform unui comunicat al Kremlinului.

'Preşedintele Putin a subliniat că Aleksandar Vucic este cunoscut în Rusia drept un susţinător al consolidării relaţiilor de prietenie dintre Moscova şi Belgrad şi s-a declarat convins că acţiunile sale în fruntea ţării vor contribui la dezvoltarea parteneriatului strategic ruso-sârb pentru binele celor doi popoare înfrăţite', se precizează în comunicat.

Vucic negociază în prezent aderarea ţării sale la Uniunea Europeană, încercând în acelaşi timp să păstreze o relaţie apropiată cu Moscova. El a fost primit de Vladimir Putin la Kremlin pe 27 martie, cu câteva zile înainte de terminarea campaniei electorale din Serbia.

'Serbia este un partener important pentru noi, noi ţinem foarte mult la relaţiile noastre care au rădăcini istorice adânci (...) şi un viitor promiţător', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.