Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Moscovei după alegerile parlamentare: Ne confirmăm disponibilitatea de a dezvolta o cooperare multilaterală cu noul Guvern al Republicii Moldova

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Rusia a urmărit îndeaproape pregătirea și organizarea alegerilor anticipate pentru Parlamentul Republicii Moldova, care au avut loc pe 11 iulie anul acesta. Observatorii ruși au făcut parte din misiunile de monitorizare ale Adunării Interparlamentare CSI, Comitetului Executiv CSI, Adunării Parlamentare a Uniunii Belarusului și Rusiei, precum și OSCE / ODIHR, transmite știri.md

În perioada preelectorală, Ministerul rus de Externe și-a exprimat în repetate rânduri regretul cu privire la faptele de ingerință externă în procesele politice interne moldovenești care au avut loc din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a statelor membre.

Cu toate acestea, partea rusă respectă rezultatele alegerilor și se așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societatea moldovenească.

“Ne confirmăm disponibilitatea de a dezvolta o cooperare multilaterală cu noul Parlament și Guvernul Republicii Moldova.

Sperăm pentru implementarea consecventă a acordurilor și acordurilor ruso-moldovenești existente, precum și pentru participarea activă continuă a Republicii Moldova la procesele de integrare în spațiul CSI.

Suntem gata să interacționăm cu toate forțele politice moldovenești care vizează consolidarea legăturilor dintre țările și popoarele noastre.

Suntem convinși că natura prietenească a relațiilor dintre Rusia și Moldova răspunde intereselor fundamentale ale concetățenilor noștri, care sunt legați de o istorie comună, de legături spirituale, culturale și umanitare strânse”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, oficial, prin intermediul unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.