Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul președintelui UNPR, Gabriel Oprea, la împlinirea a zece ani de la înființarea partidului

OPREA UNPR

Dragi prieteni,

UNPR implineste astazi 10 ani.

Istoria noastră începea la 1 mai 2010, după o perioadă de mari frământari. Am creat acest partid alături de cațiva oameni inimoși care mi s-au alăturat fără să stea pe gânduri. Și până astăzi, partidul a trecut prin multe, dar întotdeauna a susținut și a apărat interesul național.

Mi-am inceput activitatea politică în PSD și până ispre finalul lui 2009 nu m-am gândit vreodată că aș putea părăsi acest partid sau că aș putea activa în altul. Dar viața sau politica a făcut ca în 2009, să nu fiu pe aceeași lungime de undă cu cei care conduceau partidul la acel moment, în privința numirii pe funcții de conducere în ministerul de interne. Nu am acceptat să joc rolul ministrului-marionetă care plimbă hârtii, așteaptă să-i spună alții cum să conducă ministerul și semnează „ca primarul”.

Am părăsit PSD și toate funcțiile pe care le dețineam și am devenit singurul parlamentar independent. A fost un moment greu, am renunțat la organizația de Ilfov pe care o reconstruisem din temelii, am demisionat din fruntea ministerului de interne după doar trei săptămâni de când preluasem mandatul.

Anghel Iordănescu, bunul meu prieten, mi s-a alăturat, a demisionat si el din PSD, devenind primul senator independent. Au urmat alți parlamentari care erau nemulțumiți de modul în care funcționa PSD la acea vreme și au venit alături de noi. Am înțeles atunci că împreună putem fi o forță care poate schimba în bine România și în câteva luni am pus pe picioare un proiect nou, clădit în jurul interesului național.

UNPR este un partid format de la zero în Parlamentul României, care și-a ales un imn cu o simbolistică în care credem cu toată forța și cu toată inima: „Noi suntem români”.

Cei 33 de parlamentari UNPR au sprijit un guvern de dreapta, asigurând echilibrul politic și contribuind la menținerea stabilității economice și sociale, într-o perioadă în care economii din jurul nostru se prăbușeau. Am fost ministrul al apărării naționale în acel guvern și pot să spun cu mâna pe inimă că am fost alături de oamenii din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională prin măsuri concrete, dar și cu sufletul. Sunt fiu de militar și militar, la rândul meu și am acționat întotdeauna gândindu-mă la binele oamenilor.

La un moment dat, s-a decis politic faptul că guvernul și-a terminat misiunea. Partidele care formau coaliția deveneau libere de contract. Am ales să fim responsabili și să ne pese de soarta românilor și am decis să sprijinim în Parlament formarea unui nou guvern, condus de Victor Ponta. Nu am pretins nimic în schimbul susținerii acordate, iar noul guvern a fost votat, cu sprijinul celor 65 de parlamentari UNPR. Proiectul nu ar fi trecut la vot fără sprijinul nostru.

După o vreme, s-a considerat că ar fi oportun să coordonez domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională și așa am fost numit vicepremier pentru securitate națională. Ulterior, am preluat și conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Practic, UNPR a avut în cei zece ani de la formare, ministru al apărării naționale, ministru al afacerilor interne, ministru al afacerilor externe, vicepremier pentru securitate națională și prim-ministru interimar.

În toată acea perioadă, UNPR a propus și a trecut în Parlament proiecte foarte importante pentru români. Partidul a avut o creștere cosntantă și a ajuns să numere 500.000 de membri, peste 12 procente în sondaje, iar eu peste 32%, în anul 2015. Ținta partidului era un milion de membri.

Astăzi am convingerea că mulți au fost deranjați de acel avânt politic și au decis să-l stopeze. Pentru asta, mi s-au construit dosare politice, nevinovat fiind. Am sprijinit întotdeauna justiția, din convingerea că un stat puternic nu poate exista fără o justiție puternică. Însă pentru o democrație sănătoasă, pentru un stat de drept care își respectă și își protejează cetățenii, este absolut obligatoriu ca justiția să fie dreaptă, nu abuzivă.


Când Victor Ponta a decis sa demisioneze din fruntea guvernului performant pe care l-a condus, am demisionat odata cu el. De asemenea, am ales să plec din fruntea UNPR, pentru ca problemele de imagine care mi se creaseră să nu afecteze partidul. Am plecat și din Senat, deși colegii senatori au dat un vot corect pentru mine.

Adevărul învinge întotdeauna, așa că, după mai bine de doi ani grei, lucrurile au început să se limpezească. ICCJ a stabilit, prin hotărâre definitivă, că nu există nicio legătură între accidentul rutier în care, din păcate, un polițist și-a pierdut viața și exercitarea de către mine a atribuțiilor funcției de ministru de interne.

Am revenit în UNPR, la solicitarea unora dintre colegii mei.

UNPR împlinește astăzi 10 ani de existență. A fost greu, am adus în politică un proiect nou, au fost 10 ani buni, dar și complicați, am construit, am primit lovituri, ne-am ridicat și mergem înainte.

Credem în Dumnezeu, suntem oameni de Onoare și punem Patria înainte de orice scopuri sau interese politice. Ne iubim țara, am dovedit asta și o vom mai dovedi. Dumnezeu, Onoare, Patrie – caracterizează proiectul nostru politic și sunt credințele noastre profunde.

În această perioadă ne luptăm cu un dușman nevăzut. Este un război atipic și nedrept pe care îl duce întreaga lume. Nu știm când se va sfârși, dar știm că trebuie să se sfârșească bine pentru noi toți. Avem nevoie să ne regăsim, să fim uniți, să construim împreună, să ne cinstim eroii, să ne întoarcem la istorie și să ne luăm de acolo forța de a depăși orice greutăți. Trebuie să fim puternici și responsabili. Și vom reuși să trecem cu bine și de acest obstacol care a schimbat fața lumii.

Astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de un partid cu idealurile noastre, care pune pe primul plan interesul național, România are nevoie de patriotismul UNPR, un partid care sprijină total militarii și polițiștii.

Astăzi este nevoie de UNPR mai mult ca oricând.

La mulți ani, UNPR!

Gabriel OPREA

Președintele UNPR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.