Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul SFÂȘIETOR al arhiepiscopului Romanului și Bacăului: 'Pare a fi mai curând o redută strașnic păzită de forțe militare, care în orice clipă pot interveni'

ÎPS Ioachim

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a decis să vorbească despre ce li se întâmplă ortodocșilor, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Ludovic Orban, afectează, din nou, libertatea religioasă a ortodocșilor, așa cum remarcă și expertul OSCE pentru libertăți religioaseCătălin Raiu .

”Încalcă numeroase prevederi legale și principii internaționale ce protejează libertatea de manifestare religioasă”, susține înaltul prelat într-un comunicat de presă intitulat ”Durere adăugată la durere”. ”Este pentru prima dată, cred, în istoria Moldovei, când se întâmplă așa ceva. Au fost invazii, războaie, molime de tot felul, regimuri totalitare”, continuă mitropolitul Moldovei, care avertizează: ”Totul are, însă, o limită peste care, dacă se trece, nu este bine pentru nimeni”.

Citește și: Raed Arafat, mesaj de ultimă oră prin RO-ALERT! ‘Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol’

După mesajul mitropolitului Teofan, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Ioachim, critică și el decizia sfidătoare a autorităților. ÎPS Ioachim remarcă o imagine tristă de a Catedrala Mitropolitană din Iași: ”pare a fi mai curând o redută strașnic păzită de forțe militare, care în orice clipă pot interveni pentru a îndepărta pe cei ce ar veni să o cucerească.”, punctează prelatul într-un mesaj de îmbărbătare adresat mitropolitului Teofan și ortodocșilor români.

”Înaltpreasfinția Voastră,

Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit Teofan,

Cu frățească dragoste și firească tristețe, mă adaug și eu sentimentului de durere sufletească a Înaltpreasfinției Voastre, sentiment pe care îl exprimați în cuvântul-mesaj adresat pelerinilor care în aceste zile sunt împiedicați să ajungă să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuv. maicii noastre Parascheva de la Iași.

Citește și: Mâine va fi protest în Capitală: ‘Falimentul bate la ușă! Frica va aduce foamete!’

Într-adevăr, imaginea de azi a Catedralei Mitropolitane, în aceste momente de pregătire a sărbătorii din 14 octombrie, s-a schimbat total. Pare a fi mai curând o redută strașnic păzită de forțe militare, care în orice clipă pot interveni pentru a îndepărta pe cei ce ar veni să o cucerească.

Cunosc acest pelerinaj de mai bine de 40 de ani. Oricât de restrictive erau normativele conducerii atee a orașului din timpul comunismului, nu s-a întâmplat niciodată așa ceva.

Citește și: Informația momentului! Un nou tratament folosit împotriva Covid-19, în spitalele din România! Face minuni pentru pacienții cu forme severe

De aceea atitudinea exprimată în cuvântul Înaltpreasfinției Voastre o susțin întru totul, iar sfaturile duhovnicești, transmise clerului și credincioșilor pelerini, ni le însușim și noi, sperând să aducă în inimile și sufletele tuturor pacea lui Hristos și mângâiere duhovnicească.

Cu frățească dragoste,

Arhiepiscop Ioachim”, se arată în epistola transmisă mitropolitului Teofan.

Citește și: Raed Arafat, mesaj de ultimă oră prin RO-ALERT! ‘Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.