Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul transmis de Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul Galei Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România

Inquam Photos / George Calin
klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 25 septembrie 2021, un mesaj în cadrul Galei Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER).

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Domnule Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză,

Doamnă Ambasador,

Stimați invitați,

Îmi face plăcere să felicit Camera de Comerț și Industrie Româno-Franceză pentru împlinirea a 25 de ani de activitate în România. Apreciez eforturile depuse în toată această perioadă de reprezentanții comunității de afaceri franceze în vederea intensificării cooperării economice dintre România și Franța.

Vă felicit pentru contribuțiile la dezvoltarea companiilor românești și a echipelor de specialiști români, precum și pentru aportul extrem de important pe care l-ați avut la redresarea economiei noastre post-pandemie.

Apreciez contribuția Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză la menținerea unui mediu de afaceri sănătos și competitiv, dar și implicarea directă, prin modele de bune practici în diverse domenii, prin soluții și recomandări în cadrul diverselor formate de cooperare mediu privat-stat, în special anul trecut, în context pandemic.

Anul 2020 a fost anul în care toate economiile, la nivel mondial, au fost expuse unei crize neprevăzute, de tip nou, determinate de cauze sanitare. Statele au trebuit să se replieze și să răspundă adecvat provocărilor noi, fiind încă o dată subliniate necesitatea de stabilitate și capacitatea de adaptare economică la nivel global.

Pe fondul restricțiilor generate de pandemie la nivel mondial, în anul 2020, schimburile comerciale s-au diminuat cu aproape 10%. În plan bilateral, chiar și cu restricțiile specifice acestei perioade dificile pentru economiile noastre, Franța a rămas al patrulea partener comercial al României.

Doamnelor și domnilor,

Sloganul viitoarei Președinții franceze a Consiliului Uniunii Europene „Relance, puissance, appartenance” – Relansare, putere, apartenență – se potrivește foarte bine perioadei de revenire economică post-pandemie pe care o traversează în acest moment economiile europene.

Uniunea Europeană a demonstrat că, prin unitate de acțiuni și mobilizare exemplară a resurselor, poate depăși cu bine orice obstacol economic sau sanitar.

România dorește să iasă din pandemie mai puternică și mai rezistentă în fața unor potențiale crize viitoare, valorificând toate fondurile și instrumentele economice avute la dispoziție, pentru a merge mai departe, prin reforme și investiții adecvate, pe calea dezvoltării economice.

Parteneriatul Strategic dintre România și Franța reprezintă garanția unei bune cooperări bilaterale, cu perspective certe de dezvoltare în domeniul economic, în special pe plan investițional, dar și în viziunea pe care o împărtășim în ceea ce privește viitorul proiectului european. Un viitor bazat pe principii precum coeziunea, unitatea și solidaritatea.

Pentru România, investițiile străine reprezintă una dintre sursele importante de dezvoltare. Potrivit celor mai recente date, în primele șase luni ale anului 2021, investițiile străine directe se află pe un trend ascendent, acesta fiind un semnal clar de revenire la normalitate. Este, totodată, un semnal care denotă încrederea pe care o au investitorii în capacitatea de creștere a economiei românești.

Investițiile franceze în România depășesc 7 miliarde de euro și există, până în prezent, numeroase exemple de succes în ceea ce privește cooperarea noastră economică, dar mereu putem identifica și alte oportunități, cum ar fi cele din agricultură, infrastructură sau energie.

Dacia Renault constituie un succes industrial la nivel regional, dar și la nivel global, precum și un model de investiție care, prin implementarea de tehnologii noi și performante, creează locuri de muncă și contribuie la prosperitatea unei întregi ramuri economice, precum și la menținerea unei rețele importante de furnizori locali.

Acest exemplu, dar și multe altele, reprezintă cea mai bună dovadă a faptului că investițiile străine în România au în continuare șansa de a fi transformate în modele clare ale succesului economic. Sunt convins că, prin avantajele competitive de care dispunem, nivelul investițiilor franceze din țara noastră va deveni și mai ridicat în anii care urmează.

Gala din această seară poartă, pe lângă însemnul Anului Enescu, semnul revenirii la normalitate, ceea ce ne face să sperăm la mai mult și la mai bine.

Vă doresc ca următorii ani de activitate ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză în România să fie și mai prolifici, plini de realizări care să genereze bunăstare pentru noi toți.

Vă mulțumesc, vă doresc sănătate și mult succes!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.