DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mesajul transmis de PS Atanasie de Bogdania, cu ocazia postului Adormirii Maicii Domnului

basilica.ro
PS Atanasie de Bogdania

Într-un mesaj transmis cu ocazia postului Adormirii Maicii Domnului, PS Atanasie de Bogdania a vorbit despre ajutorul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu acordat de-a lungul istoriei umanităţii şi importanţa rugăciunii către Maica Vieţii noastre.

„Prima jumătate a lunii august este pentru noi o binecuvântare, un prilej de a ne îndepărta de uzura cotidiană. Un prilej de a petrece zi după zi în rugăciune, vorbind cu Maica Vieții noastre despre problemele care ne frământă”.

„Mulți dintre creștini profită de această perioadă vizitând mănăstirile istorice din țară sau străinătate care se află sub ocrotirea marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului”, a afirmat Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei.

Ierarhul a subliniat că perioada de pandemie ne-a învăţaţ să preţuim ajutorul pe care ni-l poate oferi Maica Domnului, scrie Basilica.ro.

„Prin obligativitatea retragerii în case, Domnul a îngăduit să ne învățăm și a tânji după Ea, flămânzind și însetând după Ea, ba chiar pătimind dureros lipsa Ei”.

„Rânduiala pedagogică a Domnului care toate le rânduiește spre folosul nostru (Evr. 12:10) nu a făcut altceva decât să ne ofere prin această privare de comuniunea euharistică și frățească un privilegiu, acel privilegiul de a suferi un pic de nedreptate, de dragul Lui: căci vouă vi s-a dăruit, pentru Hristos, nu numai să credeți în El, ci să și pătimiți pentru El (Filipeni 1:29)”.

„Ar trebui să Îi mulțumim Domnului pentru această oportunitate, pentru acest privilegiu de a înțelege și mai mult că fără de El nu putem face nimic (Ioan 15:5), că El, Lumină a venit în lume, ca tot cel ce crede în El să nu rămână (și să nu umble) în întuneric” (Ioan 12:46) și că „fratele nostru este viața noastră (Sf. Siluan Athonitul)”.

Maica Domnului a fost tot timpul alături de oameni în momentele hotărâtoare ale vieții, ba chiar și în cele mai puțin hotărâtoare, a mai explicat Părintele Episcop.

„Să ne aducem aminte chiar de începuturi, în Cana Galileii, când a observat și s-a preocupat până și de un simplu (dar important) amănunt: că nuntașilor li se terminase vinul, rugându-L și îndemnându-L pe Domnul să săvârșească o minune, pentru a preîntâmpina mâhnirea mesenilor și a le aduce bucurie, dar și pentru a le ridica mintea de la cele lumești la cele duhovnicești, pentru a-i pregăti pentru adevărata minune: prefacerea (schimbarea) omului”.

„Maica Domnului este neîncetat rugătoare pentru întreaga lume, mai ales când este lovită de dureri, suferințe și necazuri. Întocmai ca o mamă! Plecată din lumea cea trecătoare în împărăția cea frumoasă și cu totul luminată,alături de Fiul ei Cel Preaiubit, înconjurată de toți viețuitorii Cerurilor care au bineplăcut Domnului din veac, Maica Domnului rămâne neîncetat solitoare către Dumnezeu pentru tot neamul creștinesc și dătătoarea tuturor bunătăților”.

Cuvântul integral este disponibil aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.