Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meta, compania mamă a Facebook, va introduce monede digitale, pe care angajații au numit-o 'Zuck Bucks', în aplicații

techwireasia.com
metaverse

Compania-mamă a gigantului social media Facebook, Meta, intenționează să introducă monedă virtuală, precum și servicii de împrumut pentru aplicațiile pe care le deține, printre cei afectați putând fi Facebook, WhatsApp, Instagram și Messenger, conform cointelegraph.com.

Potrivit unui raport de miercuri al Financial Times, această mișcare către jetoane și moneda digitală are ca scop explorarea surselor alternative de venit, pe măsură ce interesul pentru Facebook și Instagram scade. Potențiala monedă digitală a Meta, pe care angajații au numit-o intern „Zuck Bucks” după CEO-ul Mark Zuckerberg, va fi folosită în metavers.

 

Raportul nu susține că Meta explorează criptomonede tradiționale legate de un blockchain, ci mai degrabă jetoane controlate central pentru a fi utilizate în aplicațiile sale, similar unei monede din joc. De asemenea, se pare că compania ia în considerare crearea de „semne sociale” pentru recompense de implicare, precum și „monede de creatori” pentru influenți.

„Facem schimbări în strategia noastră de produs și în foaia de parcurs [...], astfel încât să putem prioritiza construirea pentru metavers și cum vor arăta plățile și serviciile financiare în această lume digitală”, a scris șeful diviziei de finanțe a Meta. , Stephane Kasriel, într-o notă din ianuarie.

Introducerea monedelor virtuale în aplicațiile Meta poate veni alături de compania care explorează integrarea token-urilor nefungibile pentru Facebook și Instagram. Raportul sugera că Meta plănuia să lanseze un program pilot NFT încă din mai 2022.

Cointelegraph a raportat în ianuarie că Meta se afla în etapele incipiente ale potențialului lansare a unei piețe NFT, precum și explorarea metodelor de a le permite utilizatorilor să bată jetoane de colecție. David Marcus, co-creatorul token-ului Diem susținut de Facebook, a declarat în august că compania „căutează cu siguranță” modalități de a intra în NFT.

Facebook a devenit Meta în octombrie 2021 , spunând la acea vreme că accentul său se extinde dincolo de rețelele sociale. Schimbarea a venit în urma publicării a mii de documente care sugerau că compania nu făcea ceea ce pretindea în ceea ce privește eliminarea discursurilor instigatoare la ură și a postărilor care încurajează violența de pe platforma sa. Numărul utilizatorilor Facebook a scăzut cu aproximativ 500.000 în al patrulea trimestru din 2021, în timp ce cel puțin un expert a prezis că creșterea numărului de utilizatori lunari a Instagram ar putea scădea de la 16,5% în 2021 la 3,1% până în 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.