Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meta explică rolul inteligenței artificiale pe Facebook și Instagram

Meta
Meta Facebook

Meta explică rolul inteligenței artificiale pe Facebook și Instagram.

Meta explică rolul inteligenței artificiale pe Facebook și Instagram. Printr-o postare a președintelui pentru afaceri globale, Nick Clegg, Meta menționează câteva actualizări cu privire la modul în care algoritmii aleg postările pe care utilizatorii Facebook și Instagram le vizualizează, conform Mediafax.

"Odată cu progresul rapid al tehnologiilor precum inteligența artificială, este de înțeles că oamenii sunt entuziasmați de noile posibilități și, în același timp, îngrijorați", a scris managerul. "Credem că, pe măsură ce aceste tehnologii se dezvoltă, companiile vor trebui să fie mai transparente cu privire la modul în care funcționează sistemele lor".

Clegg a subliniat importanța „System Card”, containerele de informații create pentru a determina ce conținut este cel mai relevant pentru utilizator și apoi pentru a sugera altele.

System Cards implică, de asemenea, sisteme de inteligență artificială care sugerează conținut "fără legătură" de la persoane, grupuri sau conturi pe care nu le urmărește cineva.

În săptămânile următoare, compania va introduce, de asemenea, o funcție "De ce văd această postare?" în secțiunile "Reels" și "Căutare" de pe Instagram, precum și în secțiunea "Reels" de pe Facebook, după ce anterior a pus-o la dispoziție pentru anumite conținuturi din Feed și pentru reclame pe Facebook și Instagram.

Făcând clic pe un Reel, vor apărea informații despre modul în care activitatea anterioară a unui utilizator ar fi putut influența modelele de învățare automată care determină și sugerează Reel-urile afișate.

Pe Instagram, compania testează "Îmi pasă", o nouă funcție care permite ca un Reel sugerat să fie evidențiat în secțiunea specifică și să afișeze mai mult conținut considerat interesant în consecință.

Funcția „Nu mă interesează” este disponibilă din 2021.

"Dacă nu doriți un feed ales pe baza algoritmului sau dacă pur și simplu doriți să vedeți cum ar arăta feed-ul dvs. fără intervenția algoritmului, puteți utiliza fila Feed pe Facebook sau puteți selecta fila Followers pe Instagram pentru a vizualiza un feed în ordine cronologică. De asemenea, puteți adăuga persoane în lista de favorite atât pe Facebook, cât și pe Instagram, astfel încât să puteți vedea întotdeauna conținutul de la conturile preferate”, a explicat Clegg.

Intenția este de a oferi mai multă transparență cu privire la concluziile făcute de inteligența artificială și, în special, de instrumentele de clasificare a conținutului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.