Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meta va permite deconectarea conturilor Instagram de Facebook pentru europeni

Meta
Meta Facebook

Meta va permite deconectarea conturilor Instagram de Facebook pentru europeni

Meta le va oferi europenilor posibilitatea deconectării conturilor de Facebook şi Instagram, precum şi a unora dintre serviciile Facebook, înainte de intrarea în vigoare a noii legislaţii DMA, potrivit news.ro.

Utilizatorii din cadrul Uniunii Europene vor avea posibilitatea să dezactiveze conexiunea dintre conturile de Instagram şi Facebook, dacă doresc acest lucru, anunţă Meta.

Noua opţiune face parte din seria de schimbări pe care Meta trebuie să le facă pentru a respecta noua legislaţie pentru pieţe digitale, ce va intra în vigoare în martie.

Totodată, europenii vor putea deconecta unele servicii Facebook, pentru ca acestea să nu mai facă schimb de informaţii personale.

De exemplu, Facebook Messenger va putea fi folosit individual, fără un cont de Facebook, iar Facebook Marketplace şi Facebook Gaming vor putea fi separate de Facebook.

Deconectarea produselor Meta şi a serviciilor Facebook ar putea creşte intimitatea utilizatorilor şi reduce cantitatea de informaţii personale pe care compania americană o foloseşte pentru targetarea cu reclame.

Meta, pe de altă parte, avertizează că separarea va aduce şi o scădere a funcţionalităţii. De exemplu, după deconectarea Marketplace de la Facebook comunicarea dintre cumpărători şi vânzători va trebui realizată pe e-mail, în loc de Facebook.

Decizia Meta vine la puţin timp după ce şi Google a anunţat că va permite utilizatorilor să oprească schimbul de informaţii dintre diversele servicii ale companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.