Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metehnele din pandemie revin când vor medicii - Primul spital din România care interzice vizitarea bolnavilor

www.agerpres.ro
copii bolnavi

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi anunţă suspendarea programului de vizite pentru rudele şi prietenii bolnavilor internaţi în această unitate medicală, pe fondul creşterii accelerate a numărului cazurilor de infecţii respiratorii. Măsura va intra în vigoare începând de vineri.

„Începând cu data de 6 ianuarie, se suspendă programul de vizită al aparţinătorilor. Rudele şi apropiaţii pot lua legătura cu persoanele dragi vorbind cu aceştia la telefonul personal, iar pentru relaţii despre starea de sănătate a pacienţilor sunând la numărul de telefon al spitalului urmat de interiorul pavilionului unde aceştia sunt internaţi. Ştim că atât pacienţii cât şi aparţinătorii doresc să îşi vadă persoanele dragi, însă am luat această decizie pentru a evita răspândirea afecţiunilor virale care au un grad mare de contagiozitate”, a declarat miercuri medicul Florin Roşu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

În spitalul ieşean sunt internaţi în prezent 98 de pacienţi cu afecţiuni virale ale aparatului respirator, dintre care 22 sunt copii. Aproape o treime din pacienţii adulţi se află sub tratament şi îngrijire pentru gripă. Ceilalalţi pacienţi au COVID sau viroze. „În rândul copiilor, din cei 22 de pacienţi, 13 au fost deja confirmaţi cu virus gripal, cinci sunt în investigaţii medicale, iar trei dintre ei au dezvoltat complicaţii precum pneumonia. Sfârşitul de an şi primele zile din anul în care abia am trecut ne confirmă faptul că traversăm un episod epidemiologic din punct de vedere al afecţiunilor virale care se poate transforma într-o epidemie”, a mai precizat medicul Florin Roşu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.