Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii Accuwheater anunță o lună februarie extrem de ciudată în România

inghetat viscol

Meteorologii de la Accuwheater au actualizat prognoza pentru finalul lunii ianuarie și pentru luna februarie. La începutul lunii vom avea parte de o încălzire a vremii, după valul de ger care a lovit țara noastră.

Ulterior, întreaga lună februarie va fi una cu vreme extrem de ciudată. În unele zile temperaturile vor ajunge și până maxime de 13 grade, pentru ca în următoarele zile să avem parte de temperaturi mult mai scăzute cu maxime de 3-4 grade.

Va fi o lună în care variațiile de temperatură vor fi extrem de mari.

În ultimii ani, luna februarie ne obișnuise cu ninsori puternice, ultima ”suflare” a iernii înainte de sosirea primăverii.

content-image

Prognoza oficială de la ANM pentru luna februarie

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru luna februarie și arată că vom avea precipitații excedentare, dar și temperaturi peste medie.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, dar şi deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice şi local în cele vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în zonele montane, dar şi uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii, estimate pentru acest interval, vor avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.