Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii americani prognozează 95% şanse de apariţie a fenomenului La Nina în această iarnă în emisfera nordică

Există 95% şanse ca fenomenul La Nina să continue să se manifeste pe durata iernii din emisfera nordică, din ianuarie până în martie, au anunţat joi reprezentanţii Centrului pentru Previziuni Climatologice (CPC) din cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie din Statele Unite, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Probabilitatea ca acest fenomen să continue şi în primăvara anului 2021, din martie până în mai, a fost estimată la 65%.

Fenomenul La Nina este caracterizat prin temperaturi neobişnuit de scăzute în regiunile ecuatoriale ale Oceanului Pacific şi este asociat cu inundaţii şi episoade de secetă.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

Luna trecută, meteorologii americani au anunţat că şansele ca fenomenul La Nina să continue să se manifeste pe durata iernii din 2021 erau de 85%.

Centrul pentru Previziuni Climatologice (CPC) din cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie din Statele Unite a anunţat că cele mai recente prognoze, realizate în baza mai multor modele de analiză computerizată, sugerează posibilitatea unui episod sever al fenomenului La Nina, ce ar urma să atingă punctul său maximal de intensitate în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021.

Specialiştii anticipează că La Nina va afecta întreaga climă de pe teritoriul Statelor Unite în lunile următoare, potrivit buletinului lunar de prognoză publicat de CPC.

Acest fenomen meteorologic a apărut cel mai recent în perioada septembrie-noiembrie 2017 şi a continuat până la începutul anului 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.