Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii ANM anunță o schimbare radicală a vremii: vom avea parte de un șoc termic

se schimbă vremea

În ultimele două săptămâni am avut parte de ploi sau chiar ninsori, dar și temperaturi scăzute. Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, anunță însă o schimbare radicală a vremii, cu temperaturi care vor ajunge până la 30 de grade, o variație de temperatură care ar putea provoca un șoc termic.

"Cele mai ridicate temperaturi le vom înregistra în regiunile sudice, temperaturi care vor depăși frecvent 27°C. Nu este exclus ca luni să fie ziua cea mai caldă și să avem și temperaturi de 30°C, dar foarte cald va fi în toată țara. Multe temperaturi de peste 24°C doar zona litorală va fi mai defavorizată, pentru că sub influența temperaturii apei, care este încă una foarte scăzută, acolo maximele vor fi doar între 16°C și 20°C de grade.

În restul țării însă, temperaturile sunt normale mai degrabă pentru începutul verii. Este adevărat însă că temperaturile din cursul nopților, chiar dacă sunt și ele în creștere, nu sunt chiar atât de ridicate ca într-o zi de vară.

Weekend-ul nu va fi doar foarte cald, dar va fi și cu o vreme în general frumoasă și cu mai puține intensificări ale vântului. Deci să profităm de acest weekend", a spus Florinela Georgescu, director executiv al ANM, la Antena 3 CNN.

Prognoza specială pentru București

Vremea se încălzește în Capitală, iar maximele vor ajunge vineri până la 24 de grade Celsius. Joi după-amiază va ploua, se arată în prognoza specială pentru București, emisă de ANM.

De joi până vineri dimineața, vremea se va încălzi în București. Cerul va avea înnorări temporare până spre orele după-amiezii și vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40...50 km/h).

Temperatura maximă va fi de 20...22 de grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

Vineri, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade.

Săpămâna viitoare, temperaturile vor crește semnificativ în București. Potrivit The Weather Channel maxima zilei de luni se va apropia de 30 de grade C.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.