Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii anunță temperaturi istorice în luna mai: Vreme extremă în Capitală (Accuweather)

Agroromania
agrometeo meteo vremea

Vremea în ultima perioadă este destul de schimbătoare. În primele două luni ale primăverii, am avut parte de condiții însorite și temperaturi ridicate, apropiate de cele din zilele de vară. Cu toate acestea, ultima lună a acestui anotimp pare să aducă o prognoză meteo neobișnuită, în contradicție cu tendința recentă.

Schimbările climatice sunt evidente, iar în București se anunță fenomene extreme pe tot parcursul lunii mai.

Comparativ cu prima parte a primăverii, când românii au avut parte de temperaturi ridicate și mult soare, luna mai aduce o vreme mai imprevizibilă. Pentru ultima parte a anotimpului, se prognozează o atmosferă mohorâtă, însoțită de numeroase fenomene meteo extreme și fluctuații ale temperaturii.

Prognoza meteorologică actualizată de Accuweather prezintă o lună mai istorică în România, cu accent pe București. Luna mai va marca o schimbare semnificativă față de ultimele săptămâni, aducând o vreme capricioasă și precipitații abundente. Zilele însorite și călduroase, caracteristice verii, devin acum amintire. În schimb, prognoza meteo indică o atmosferă mai mohorâtă, cu scăderi ale temperaturilor și ploi însemnate.

În București, luna mai aduce o prognoză meteo instabilă. Locuitorii vor experimenta doar o săptămână de vreme plăcută, cu temperaturi maxime între 20 și 25 de grade Celsius. A doua săptămână a lunii promite vreme frumoasă, însă restul lunii se anunță problematic din punct de vedere meteorologic.

În cea mai mare parte a lunii, Bucureștiul este expus fenomenelor meteo extreme. Vor fi precipitații abundente, furtuni și temperaturi scăzute. Mercurul din termometre poate coborî până la 10 grade Celsius, iar cerul va fi predominant înnorat. Chiar dacă vara se apropie, în Capitală nu se va simți încă căldura caracteristică acestui anotimp.

content-image

Cum va fi vremea de Paște

„Temperaturile nu vor avea oscilații semnificative, de la o zi la alta, pe tot parcursul acestei minivacanțe. Maximele astăzi se vor încadra între 16° pe litoral și 26° în partea de vest a țării, mâine ne așteptăm la maxime cuprinse între 16 și 25°.

În zona Capitalei valorile termice se vor situa în jurul a 22° în următoarele zile, puțin mai scăzute pe parcursul zilei de mâine, iar minimele termice se vor încadra în mare parte din țară între 3 și 13°.

Cele mai ridicate valori rămân tot în zona litoralului, unde apa mării încă nu este caldă, pentru că se înregistrează la mal valori de 14...15°.

Putem spune că în perioada Sărbătorilor Pascale vremea va fi mai bună în partea de sud-est a țării, unde ne așteptăm la o vreme predominantă însorită, iar dacă ne referim și la intensificările de vânt, deocamdată acestea sunt prezente în sudul Banatului, în zona județului Caraș Severin, unde este de altfel și cod galben de intensificări puternice ale vântului, care vor depăși chiar și 70 de km/h.

În restul teritoriului, intensificări ale vântului ușoare vor fi prezente doar izolat și pentru intervale scurte de timp”, a concluzionat meteorologul Oana Păduraru în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.