Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii au anunțat cât de FRIG va fi: Când se schimbă vremea

frig

Vremea se menține rece în prima zi a weekend-ului, când temperaturile maxime nu vor depăși 24 de grade Celsius, urmând ca gradele să urce ușor în termometre în întreaga țară începând cu ziua de duminică, când se vor atinge până la 26 de grade și când vom avea partea de o vreme în general frumoasă.

Meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Diana Giurgiu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă vremea se va menține răcoroasă, chiar rece dimineața și noaptea în majoritatea zonelor țării.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

„Cerul va fi variabil și senin, iar vântul va fi moderat în regiunile estice și sud-estice, precum și pe crestele montane și va sufla slab în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, mai coborâte în zonele depresionare, până la -4 grade în cele din estul Transilvaniei. Izolat, mai ales în depresiuni, se va produce brumă, iar pe arii restrânse, în cursul nopții, va fi ceață”, spune meteorologul.

Duminică, în schimb, vremea va fi în general frumoasă, temperaturile înregistrând o ușoară creștere comparativ cu ziua de sâmbătă.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

„Cerul va fi mai mult senin ziua, iar noaptea se va înnora treptat în regiunile vestice. Valorile termice, în creștere ușoară în toate regiunile, se vor situa în jurul celor caracteristice datei, dar în orele dimineții va fi încă rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade Celsius, iar cele minime în general între 0 și 14 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană din sud-vest. În cursul nopții, izolat va fi ceață, iar în depresiuni se va produce brumă”, informează meteorologul Diana Giurgiu.

Luni, valorile termice vor continua să crească ușor în cea mai mare parte a țării.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

„Cerul va fi variabil cu înnorări temporare și ploi, local în regiunile intracarpatice și zona montană aferentă și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 3 grade. Izolat se va semnala ceață”, precizează reprezentantul ANM.

În ceea ce privește vremea în Capitală, sâmbătă vremea aici va fi răcoroasă, chiar rece dimineața și noaptea. „Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20- 21 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 4- 5 grade”, spune meteorologul.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Duminică, vremea se va încălzi ușor, cerul fiind mai mult senin. Temperatura maximă va fi de 24-25 de grade Celsius, urmând ca luni, aceasta să urce până la 26-27 de grade. Minimele zilei de duminică vor înregistra valori de 9-10 grade, mai scăzute în zona preorășenească, în timp ce luni, valorile minime vor înregistra 11-14 grade.

La munte, sâmbătă, vremea va fi rece, urmând ca începând cu ziua de duminică și aici să se înregistreze ușoare creșteri de temperaturi. „Sâmbătă, vremea va fi rece, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în Carpații Orientali, iar vântul va sufla moderat.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Duminică vremea se va încălzi, dar va fi încă rece în orele dimineții. Cerul va fi mai mult senin ziua, iar din orele serii se va înnora treptat începând cu masivele vestice.

Luni cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi, local în masivele vestice și pe arii mai restrânse în restul zonei montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe creste. Valorile termice nu vor avea variații importante față de intervalul precedent”, spune meteorologul Diana Giurgiu.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

Vremea la mare va fi de asemenea rece pe tot parcursul zilei de sâmbătă, însă va trece prin același proces de încălzire treptată începând cu ziua de duminică.

„Sâmbătă vremea se va menține rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 16 și 18 grade și minime între 9 și 12 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în timpul zilei. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 și 21 de grade.

Citește și: Curtea de Apel a luat decizia- Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Duminică vremea se va încăzi, devenind normală termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 21 de grade, iar cele minime între 13 și 15 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 și 21 de grade.

Luni vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 22 de grade, iar cele minime vor fi de 16-17 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 și 21 de grade”, a conchis meteorologul Diana Giurgiu.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.