Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii au emis cod galben de inundații pe râuri din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara

inundatii dn1

Hidrologii au redactat duminică mai multe avertizări de tipul cod galben de inundații valabile până la sfârșitul zilei în patru județe din Ardeal. Pe listă sunt râuri din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara, arată Mediafax.

Potrivit hidrologilor, codul galben va fi în vigoare până la ora 22.00 pe râurile din bazinele hidrografice Cormoș, în județele Harghita și Covasna, și Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Galda – amonte Gelmar, Arieș – bazin superior, în județul Alba.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele menționate”, scrie în avertizarea hidrologilor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vârghiș și Ampoi, avertizează specialiștii.

Citește și: Cum sărbătoresc Paștele românii din Italia. Interviu cu Părintele Maxim: ‘Mulți au venit fără să aibă un sentiment religios și aici și-au descoperit credința’

Cod galben este și în bazinul hidrografic Mureș, pe afluenții aferenți sectorului aval Gelmar – amonte Brănișca, în județul Hunedoara. Avertizarea este în vigoare până la miezul nopții, iar pericolul cel mai mare este în bazinul superior Strei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.