Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda 'Dorel' aplicată de ruși în Ucraina: și-au creat capcane mortale prin invenția menită să-i apere de drone - FOTO

kyivpost.com

Într-un dispozitiv care amintește de franciza Mad Max, un vehicul blindat rusesc "Akhmat" a putut fi văzut închis într-o cușcă metalică gigantică, în ceea ce se presupune a fi ultima improvizație a trupelor rusești pentru a se apăra de dronele kamikaze.

Imaginile cu această invenție au putut fi văzute circulând pe rețelele de socializare cel puțin de marți, 23 aprilie, în care un vehicul rusesc "Akhmat" cu emblemele pro-război "Z" pictate era închis în cuști metalice pe toate părțile, cu excepția a mai puțin de un metru de gardă la sol care lăsa la vedere jumătățile inferioare ale roților sale.

content-image

Aceasta nu este prima încercare a Rusiei de a improviza măsuri anti-drone. Deși acestea sunt probabil eficiente împotriva dronelor mici cu vedere la prima persoană (FPV), ele vin, de asemenea, cu compromisuri semnificative în ceea ce privește mobilitatea și siguranța echipajului.

O capcană mortală

După cum se poate vedea în imagini, singura modalitate de a intra și de a ieși din vehicul este prin intrarea din partea din spate a cuștii, ceea ce reprezintă, în esență, o capcană mortală pentru echipajele sale atunci când ceva nu merge bine, fie că este vorba de mine terestre sau de incendii rezultate din lovituri indirecte.

content-image

Există, de asemenea, probleme de mobilitate. Carcasa este susceptibilă să se prindă de suprafețe denivelate, ceea ce o face inutilă pe alte trasee decât drumurile plane și asfaltate, ceea ce contrazice natura off-road a vehiculului. Un alt compromis este greutatea suplimentară datorată cuștii, ceea ce face ca vehiculul să fie mai puțin capabil.

În prezent, metoda de imobilizare preferată de trupele ucrainene sunt câmpurile minate, unde frontul este puternic minat pentru a descuraja mișcările vehiculelor rusești. Vehiculul blindat Akhmat oferă o anumită protecție împotriva minelor, dar nu este imun la acestea.

Presupunând că câmpurile de mine nu funcționează, atunci următoarele opțiuni sunt rachetele antitanc sau grenadele propulsate de rachete (RPG) - potrivit site-urilor militare rusești, blindajul Akhmat poate rezista la focuri de mitralieră grea, dar este puțin probabil să reziste la rachete.

Odată ce vehiculul este imobilizat, poate fi urmărit cu drone sau artilerie - nici blindajul lui Akhmat, nici noua sa cușcă nu pot proteja împotriva acestora din urmă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.