Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metodă INEDITĂ de a evita falimentul: cafenelele din Iași FENTEAZĂ criza COVID -19 și ajută medicii

Bussiness Magazin
cafenea

Mai multe cafenele din Iași primesc comenzi online și livrează cafea, în fiecare zi, în perioada stării de urgență pentru medici. Dincolo de metoda găsită pentru a trece peste perioada de criză, proprietarii cafenelelor spun că fac un bine comunității, iar asta înseamnă și împlinire, conform Mediafax.

Opt cafenele din Iași, alături de un ONG au lansat luni proiectul „Cafea pentru medici”, o metodă prin care vor să le mulțumească cadrelor medicale din capitala Moldovei pentru eforturile depuse în aceste zile, în criza de coronavirus.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

Campania este și o metodă prin care cafenelele pot depăși această perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Astfel, oricine poate cumpăra online una sau mai multe cafele de la oricare dintre cafenelele implicate în proiect, iar voluntarii le livrează în fiecare zi la câte un spital din Iași.

„Traseul este foarte simplu, alegi coffee shop-ul de unde dorești să achiziționezi cafeaua, avem două tipuri de cafea Capuccino și Long Black, ducem în fiecare zi un număr egal din aceste două tipuri de cafea. Costă 7 lei la toate coffee shopurile. Intri, plătești online sau pe Revolut și de aici încolo preluăm noi. În fiecare zi, în funcție de numărul de cafele strânse ducem la câte un spital", a explicat Amalia Damoc, reprezentantul ONG-ului care a inițiat această campanie.

Carmen Manea deține o cafenea în centrul Iașului iar ea a fost cea care s-a oferit să facă 40 de cafele pentru prima livrare către cadrele medicale din tura de noapte de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

„M-am alăturat pentru că mi s-a părut o idee excepțională. (...) Este o perioadă dificilă, într-adevăr, dar e o perioadă din care cred eu că putem să învățăm ceva și cred că putem să facem într-un asemenea fel în timpul ăsta ca să ne reinventăm și să regândim puțin modelul de business. Cred că asta e cel mai important”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Manea.

Cafelele au fost împachetate cu grijă și livrate cât încă erau calde și duse medicilor.

„A fost un pic emoționant. Carmen s-a emoționat când a auzit-o pe doamna doctor spunând că chiar aveau nevoie”, a spus imediat după livrare Amalia Damoc.

Luni dimineață, în alte cafenele din Iași care au fost și ele nevoite să își reducă activitatea în aceste zile, s-au preparat alte câteva zeci de cafele pentru cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Silviu Coman a desenat câte o inimioară pe fiecare dintre paharele de cafea pe care le-a trimis către spital.

„Este un sentiment de împlinire și în același timp... de a fi util. În zilele astea foarte multă lume se simte un pic lăsată la o parte, pentru că stă acasă, nu mai face nimic din ceea ce făcea în trecut și acum eu pot să fac asta și nu numai că pot să fac asta, dar pot să o fac într-un scop nobil”, a explicat Silviu Coman.

Cafeneaua pe care acesta o deține împreună cu soția lui nu s-a închis. Ei servesc cafea doar la geam și le cer clienților să nu stea în fața cafenelei cât își savurează băutura.

Și pentru ei, proiectul „Cafea pentru Medici” este o gură de aer în aceste zile.

„Ne ajută, ne ajută foarte mult pentru că lumea ne știe, dar nu ne uită zilele astea și e fain că putem să simțim și solidaritatea clienților noștri și a prietenilor noștri, nu numai pentru medici, cât și pentru noi, pentru că în momentul în care am văzut primul bon cu chiar a fost emoționant", a declarat Silviu.

Cafelele vor fi livrate în funcție de numărul de comenzi până la finalul stării de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.