Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metrorex introduce în circulație trenuri suplimentare la orele de vârf

facebook.com/david.timis.91
aglomeratie metrou

Metrorex va introduce în circulație trenuri suplimentare în intervalele orare de vârf, respectiv 7:00 - 9:00 și 17:00 - 19:00 și va modifica, de la 1 decembrie, graficele de circulație a garniturilor de metrou pe magistralele 1 și 3 pentru diminuarea intervalelor de succedare, conform unui plan de măsuri întocmit de companie pentru îmbunătățirea condițiilor de transport subteran.

Potrivit unui comunicat al Metrorex, remis marți AGERPRES, pe magistrala 2 se va introduce un tren suplimentar, astfel numărul de garnituri aflate în circulație ajungând la 22. Intervalul de succedare al trenurilor va fi de trei minute, maximul posibil din punct de vedere tehnic, în prezent.

Pe magistralele 1 și 3 vor fi introduse câte două trenuri suplimentare, astfel că numărul garniturilor care vor circula pe aceste linii va ajunge la 21 și, respectiv, 15. "La orele de vârf, atât pe magistrala 1, cât și pe magistrala 3, se circulă la un interval de trei minute între Nicolae Grigorescu și Eroilor și de șase minute pe restul distanței", precizează compania de transport.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de ULTIMĂ ORĂ privind economia României: Indicatorii sunt favorabili

De asemenea, o altă măsură luată de Metrorex este monitorizarea circulației trenurilor, pentru evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele stațiilor.

"Se lucrează la modificarea graficelor de circulație a trenurilor de metrou pe magistralele 1 și 3, grafice ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2016. Soluția va asigura diminuarea intervalelor de circulație pe magistralele 1 și 3 astfel: două minute între Nicolae Grigorescu și Eroilor și cinci minute pe restul distanței", se spune în comunicat.

Suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a garniturilor de metrou la capetele de magistrale, prin

preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor și formarea unor echipe mixte compuse din angajați ai Metrorex și ai Poliției Metrou, în vederea dirijării/dispersării fluxului de călători în stațiile Piața Victoriei 1 și 2 și Piața Unirii 1 și 2, în zile lucrătoare, între orele 7:00 — 9:00 și 17:00 — 19:00, începând din 31 octombrie, sunt alte măsuri din planul companiei pentru îmbunătățirea condițiilor de transport.

Conform Metrorex, activitățile desfășurate de echipele de supraveghere și îndrumare a călătorilor vizează informarea călătorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces și transport, îndrumarea călătorilor către accesurile și zonele de peron cu încărcare redusă, îndrumarea călătorilor cu privire la utilizarea tuturor ușilor de acces ale trenurilor, limitarea accesului în stații în situații de supraaglomerare sau de urgență, avizarea imediată a structurilor de coordonare asupra oricărei situații de urgență constatată, cu indicarea detaliilor necesare primei intervenții și actualizarea reglementărilor în vigoare privind măsurile care se iau în cazul afectării majore a circulației trenurilor de metrou pentru următoarele cazuri: colet abandonat, alarmă privind atac terorist (bombă), cazuri de suicid/tentativă de suicid, necesitate intervenție prim-ajutor pentru publicul călător.

În plus, au avut loc discuții cu conducerea RATB pentru găsirea unor soluții de suplimentare a transportului public de suprafață pentru preluarea fluxului mare de călători de pe tronsonul Berceni — Pipera.

În cursul acestei săptămâni, Metrorex va participa la întâlniri cu reprezentanții ISU și cu personalul specializat pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a identifica și alte măsuri în vederea creșterii siguranței transportului subteran, dă asigurări compania, anunță Agerpres.

"Aceste măsuri au fost adoptate de conducerea Metrorex ca urmare a aglomerației repetate și a evenimentelor petrecute în ultima perioadă, în special pe magistrala 2 de metrou. Am considerat că în această situație intervenția este necesară în cel mai scurt timp cu putință, pentru că ne dorim să ne bucurăm în continuare de încrederea călătorilor și să le oferim cele mai bune condiții de transport", afirmă Metrorex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.