Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj de ULTIMĂ ORĂ privind economia României: Indicatorii sunt favorabili

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că „economia României s-a înscris pe o traiectorie pozitivă”, fiind  „în topul creșterii economice din Uniunea Europeană”.

„Putem afirma fără tăgadă că este un parteneriat de succes, care s-a dezvoltat în mod considerabil pe parcursul acestor ani. (...) Doresc să-mi exprim aprecierea pentru contribuția Băncii Mondiale la procesul de dezvoltare a României și, în special, pentru eforturile de stabilizare macro-economic ă întreprinsă alături de Comisia Europeană și FMI. (...)Uitându-mă la rezultatele României pe parcursul acestor perioade nu pot să nu constat că o parte din acestea se datorează și colaborării fructuoase pe care am avut-o cu Banca Mondială. Aceasta s-a îndreptat, până la urmă, în sens pozitiv în viața noastră, a tuturor. România s-a transformat mult în acest sfert de secol din multe puncte de vedere. Economia României s-a înscris în mod cert pe o traiectorie pozitivă. România este acum o democrație consolidată, fiind o sursă de stabilitate într-o regiune cu provocări complexe.”, a declarat președintele României.

Rachetele PATRIOT ale americanilor au ajuns în România - FOTO

„În prezent, indicatorii macro-economici sunt favorabili, iar România este în topul creșterii economice în Uniunea Europeană cu un plus de 5,2% din PIB, în primul semestru al anului 2016”, a afirmat Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că „avem nevoie de o administrație eficientă”.

„Reforma administrației publice, precum și îmbunătățirea administrării fiscale sunt capitole importante din prioritățile noastre. Avem nevoie de o administație eficientă, care să răspundă pe deplin nevoilor cetățenilor noștri. Apreciem contribuția pe care Banca Mondială o aduce la îmbunătățirea actului de guvernare în România” „Colaborarea cu Banca Mondială a adus beneficii reciproce”, a mai adăugat președintele României.

Aceste declarații au fost făcute în cadrul evenimentului de aniversare a 25 de ani de parteneriat cu Banca Mondială. La eveniment este prezent și premierul Dacian Cioloș.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.