Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metroul din Beijing acceptă plata cu yuani digitali

coingeek.com
yuan digital criptomonede

Serviciul de tranzit feroviar din Beijing acceptă acum yuani digitali pentru călătoriile cu metroul printr-o integrare cu Banca Industrială și Comercială a Chinei.

China continuă să extindă sfera monedei sale digitale a băncii centrale (CBDC) prin lansarea plăților digitale în yuani pentru serviciile de transport.

Potrivit unui anunț oficial de miercuri, metroul din Beijing a lansat un program pilot care permite pasagerilor să acceseze 24 de linii de metrou și patru stații de cale ferată suburbane folosind yuanul digital, cunoscut și sub numele de e-CNY.

Noul serviciu este disponibil numai pentru clienții cu un cont bancar la Banca Industrială și Comercială a Chinei, o bancă majoră implicată în testele CBDC din China . „Trebuie să descărcați o aplicație mobilă , care este asociată cu contul bancar pentru a accesa serviciul,“ a relatat un purtător de cuvânt al rețelei al metroului din Beijing.

Anunțul menționează că furnizorii de servicii de tranzit feroviar din Beijing vor continua să promoveze diverse aplicații ale yuanului digital pentru a optimiza „noua experiență de călătorie digitală”.

Citește și Mugur Isărescu: Emisiunea biletelor de bancă de la 1881 a fost mai tare decât sunt acum criptomonedele și cardurile de credit

Știrea vine la scurt timp după ce Suzhou, un oraș din provincia Jiangsu din China de Est, a lansat marți o integrare similară de yuani digitali. Potrivit unui raport al Sina Finance, Suzhou a fost primul oraș din China care a început să accepte plăți e-CNY pentru plimbările cu metroul.

Beijingul a devenit un loc important pentru studiile digitale de yuani din China, adăpostind un număr mare de integrări e-CNY și inițiative conexe.

La jumătatea lunii iunie, Beijingul avea peste 3.000 de bancomate digitale cu yuani digitali , permițând publicului să depună și să retragă moneda digitală. Anterior, supravegherea și administrația financiară locală din Beijing au anunțat o inițiativă de distribuire a 6,2 milioane de dolari în yuani digitali rezidenților din Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.