Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexic: Tragedie după o puternică explozie de artificii în faţa unei biserici

artificii

O explozie a artificiilor în cursul unei procesiuni religioase a făcut marţi cel puţin opt morţi şi peste 50 de răniţi la intrarea într-o biserică, la 145 de kilometri de Ciudad de Mexico, potrivit autorităţilor locale, transmite AFP.

Explozia s-a produs în zorii zilei în faţa bisericii din Tequisquiapan, în statul Queretaro (centru), unde locuitorii organizaseră o procesiune.

"Ceva a funcţionat prost şi a explodat", a declarat presei responsabilul serviciilor de urgenţă din acest stat, precizând că doi copii în vârstă de 11 şi 12 ani şi-au pierdut viaţa.

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale arată mai mulţi pelerini care se îndreaptă pe muzică spre intrarea în biserică şi la un moment dat o explozie enormă provoacă panică şi strigătele mulţimii.

Accidentele legate de industria pirotehnică sunt frecvente în Mexic unde artificiile sunt utilizate tradiţionale pentru a marca sărbătorile religioase.

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în iulie la Tultepec, în vecinătatea capitalei mexicane, unde se află un mare târg de artificii. Acelaşi târg a fost scena unei tragice explozii în decembrie 2016, cu câteva zile înainte de Crăciun, care a făcut 42 de morţi şi 70 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.