Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexic - Numărul total al deceselor a ajuns la 19.000, iar cel al contagierilor la 160.000

Forbes
COVID coronavirus

Autorităţile sanitare mexicane au raportat miercuri 4.930 noi contagieri şi 770 de decese asociate maladiei COVID-19, astfel încât totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns în această ţară la 159.793 şi numărul total al deceselor înregistrate de la debutul pandemiei în luna februarie la 19.080, relatează joi EFE.

Contagierile notificate în ultimele 24 de ore reprezintă a doua cifră maximă într-o singură zi după cele 5.222 de cazuri pe care autorităţile sanitare mexicane le-au raportat în data de 12 iunie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Iohannis participă la reuniunea Parteneriatului Estic. Ce mesaj vrea să transmită președintele

Cazurile cumulate au înregistrat o creştere zilnică de 3,2 % la sută comparativ cu cele 154.863 de cazuri raportate în ziua precedentă, a declarat José Luis Alomía, director de Epidemiologie al guvernului mexican.

Numărul deceselor de COVID-19 a urcat de la 18.310 la 19.080, cu 770 de morţi într-o singură zi, reprezentând o creştere cu 4,1 %. Cel mai mare număr de decese înregistrat într-o singură zi a fost de 1.092 şi a fost raportat pe 13 iunie.

Ciudad de Mexico şi statul Mexico sunt zonele care cumulează cel mai mare număr de contagieri şi de decese de la începerea pandemiei în februarie.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat

Dintre cele 24.299 de paturi disponibile pentru pacienţii cu COVID-19 în cele 772 de spitale ale ţării sunt ocupate 11.176, reprezentând 49 %, potrivit expertului epidemiolog. Alte 3.305 de paturi sunt ocupate la terapie intensivă ( 39 %) dintr-un total de 8.438 puse la dispoziţie de reţeaua medicală mexicană.

Mexic a intrat într-o nouă etapă de normalizare la 1 iunie, iar săptămâna aceasta 16 state federale mexicane au primit clasificarea de risc înalt (roşu), în timp ce alte 16 state se află în situaţie de risc mediu (galben), conform semaforului epidemiologic utilizat de autorităţile sanitare pentru reluarea activităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.