Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MEXICANII ies în stradă după UCIDEREA ATROCE a unei femei

mexic protest 2

O crimă care a şocat Mexicul produce mai multe manifestaţii ale asociaţiilor feministe la Ciudad de Mexico, inclusiv în faţa preşedinţiei, pentru a protesta împotriva uciderii extrem de brutale a unei tinere, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 100 de femei, dintre care multe îmbrăcate cu haine închise la culoare şi cu feţele acoperite cu cagule negre, au scandat în faţa preşedinţiei sloganuri împotriva feminicidelor, extrem de numeroase în Mexic. Ele au cerut preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador să acţioneze împotriva acestui flagel.

Unele au făcut desene militante pe zidurile palatului prezidenţial, una dintre inscripţii fiind 'Mexic feminicid!'.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

"Astăzi, vrem să transmitem că suntem mai mult decât supărate. Suntem furioase!", a declarat pentru AFP una dintre manifestante, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

În cursul conferinţei sale de presă cotidiene, preşedintele a fost întrebat despre această problemă de activista Frida Guerrera, care i-a reproşat că vorbeşte mult mai mult de probleme legate de corupţie decât de crimele recurente asupra femeilor.

"Nu fug de responsabilităţile mele", a dat asigurări preşedintele.

În 2019, în Mexic au fost omorâte peste 38.000 de femei, iar dintre aceste cazuri 1.006 au fost clasificate ca feminicide, conform unor cifre oficiale, care sunt fără îndoială sub cele reale.

Manifestaţii au mai avut loc vineri şi în alte oraşe din Mexic pentru a protesta în legătură cu uciderea cu sălbăticie a tinerei Ingrid Escamilla, de 25 de ani, crimă survenită weekend-ul trecut la Ciudad de Mexico.

Femeia a fost înjunghiată de partenerul său, care a tăiat-o în bucăţi şi a eviscerat-o, iar apoi i-a aruncat organele în toaletele apartamentului în care locuiau.

Crima a provocat un val de indignare în Mexic. Cazul a declanşat de asemenea proteste împotriva difuzării, probabil de către responsabili ai justiţiei şi poliţiei, de imagini cu corpul mutilat al tinerei, care au fost publicate de tabloidele din capitală.

O anchetă este în desfăşurare pentru a se stabili cum au fost transmise aceste imagini către mass-media.

Unele manifestante s-au dus vineri şi la sediul ziarului La Prensa, unul dintre cotidianele care au publicat imagini cu cadavrul victimei. Protestatarele au incendiat camioane aparţinând ziarului şi au cerut ca directorul său să iasă şi să îşi ceară scuze.

"Toate suntem Ingrid!", au scandat participantele la proteste.

Conform unor date ONU citate de DPA, două treimi dintre femeile de peste 15 ani au fost supuse unei forme de violenţă în Mexic, iar circa 35.000 de femei au fost ucise pe motiv de gen în ultimii 25 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.