Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vulcanul Popocatepetl a erupt: Aeroportul din Mexico City își întrerupe operațiunile

vulcan fuego

Aeroportul din Mexico City își întrerupe operațiunile din cauza cenușii provenite de la erupția vulcanului Popocatepetl, potrivit Reuters.

Aeroportul internațional Benito Juarez din Ciudad de Mexico a anunțat sâmbătă că și-a închis operațiunile din cauza cenușii provenite de la vulcanul Popocatepetl, care este activ de câteva zile, scrie mediafax.ro.

„Din cauza prezenței cenușii vulcanice, aeroportul a închis operațiunile la ora 4:25 a.m. Vă vom ține la curent", au anunțat reprezentanții aeroportului mexican pe Twitter.

Personalul aeroportului și al companiilor aeriene verifică și curăță pistele și căile de rulare. Activitățile vor fi repornite pe parcursul zilei, de îndată ce experții vor stabili că nu există riscuri.

Popocatepetl se află la aproximativ 72 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico. Vulcanul este unul dintre cele mai supravegheate din lume, fiind atent monitorizat de oameni de știință cu senzori și camere.

De asemenea, vulcanul reprezintă un pericol pentru zecile de milioane de oameni care locuiesc în zonă. La începutul acestei săptămâni, mai multe orașe au închis școlile din cauza erupției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.