Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare de ultim moment în cazul crimei din Caracal! Comisia Europeană, sesizată: 'Degeaba tai vârful copacului când problema poate e la rădăcină'

Inquam Photos / Bogdan Danescu
gheorghe dinca

Mișcare de ultim moment în cazul crimei din Caracal! Raul Pătrașcu, membru PNL, anunță luni pe Facebook că a făcut o sesizare la Comisia Europeană, după ce operatorul 112 nu a putut-o localiza pe Alexandra, minora ucisă cu sânge rece de Gheorghe Dincă. Potrivit lui Pătrașcu, o directivă europeană a fost încălcată în acest caz. El își exprimă convingerea ca europarlamentarii români să urmărească această sesizare și să sprijine Comisia în investigațiile acesteia.

Cozmin Gușă, intervenție EXPLOZIVĂ după crimele din Caracal: 'Aici trebuie să dea socoteală instituțiile statului'. Ce lucru a remarcat consultantul

„Am vazut atatea cereri de demiteri/demisii in ultimele zile dar nu pot sa nu ma intreb care va fi, de fapt, efectul. Ma tot intrebam ce as putea sa fac eu ca simplu cetatean avand in vedere ca lucrurile de multe ori raman la fel in ciuda presiunilor aduse de societate. Apoi mi-am adus aminte de un lucru. Institutiile Statului plimba vina dintr-o parte in alta ca de obicei.

Dar esentialul ramane acelasi: operatorul 112 nu a putut-o localiza pe tanara. Acest fapt incalca Directiva UE 2002/22/EC, articolul 26, alineatul 5, motiv pentru care am facut o sesizare la Comisia Europeana in calitate de simplu cetatean care refuza vehement sa fie pasiv.

Pe scurt, aceasta Directiva prevede clar ca operatorul (si aici ma refer la Institutia operatoare) trebuie sa localizeze rapid si cu acuratete victima si sa transmita locatia personalului de urgenta.

Astept ca europarlamentarii romani sa urmareasca aceasta sesizare si sa sprijine Comisia in investigatiile acesteia. Avem nevoie de auditul extern, astfel de lucruri nu trebuie sa se mai intample - degeaba tai varful copacului cand problema poate e la radacina.”, scrie Raul Pătrașcu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.