Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare interesantă în Parlament

Presalibera.net
parlament

O mișcare interesantă a fost făcută de PSD, în Parlament. După demisia lui Bogdan Olteanu din funcția de viceguvernator BNR, Parlamentul va trebui să desemneze un nou viceguvernator, iar alegerea acestuia va fi făcută la finalul lunii septembrie - începutul lunii octombrie, a anunțat, secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

Citește și: Liviu Dragnea îl scoate din joc pe Traian Băsescu

Mișcarea este una interesantă, pentru că vine în contextul discuțiilor despre majoritatea parlamentară necesară pentru o moțiune de cenzură. Este posibil ca PSD să fi amânat acest vot, în speranța că la finalul lunii septembrie lucrurile vor fi clarificate și, dacă obțin o majoritate pentru moțiune, să folosească același mecanism și pentru numirea unui noi viceguvernator.

"Biroul permanent al Camerei a analizat demisia lui Bogdan Olteanu şi scrisoarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu (în care solicită Parlamentului să ia act de demisia lui Olteanu şi să înceapă procedurile pentru numirea unui înlocuitor - n.r.). S-a stabilit să fie trimise Biroului permanent reunit, care urmează a fi convocat în momentul în care cei doi preşedinţi stabilesc acest lucru. Biroul permanent reunit va constata demisia şi va întocmi calendarul prevăzut de lege în astfel de situaţii, respectiv perioada în care se depun propunerile de candidaţi, momentul în care se sesizează Comisiile de buget-finanţe, termenul pentru audieri pe care îl au comisiile şi eventual când anume va fi convocat plenul reunit pentru alegerea noului viceguvernator al Băncii Naţionale. În principiu, probabil că acest lucru se va realiza undeva la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie", a spus Mircovici la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Bogdan Olteanu a fost ales de Parlament în octombrie 2009 ca membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale şi viceguvernator al acestei instituţii.


El a demisionat din această funcţie la începutul lunii august, după ce a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.