Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare strategică în jocul internațional: Rusia se POZIȚIONEAZĂ în conflictul SUA vs Coreea de Nord

Șah

Jocul internațional devine din ce în ce mai complicat. Marile puteri se poziționează în conflictul dintre SUA și Coreea de Nord, iar raportul de forțe nu mai este categoric în favoarea americanilor. După ce chinezii au dat semnale de susținere pentru Coreea de Nord, acum și Rusia dă aceleași semnale, sugerând chiar un parteneriat Rusia-China pe această problemă.

Citește și: LOVITURĂ! Miliardarul Beny Steinmetz și Tal Silberstein AU FOST ELIBERAŢI

Citește și: SURSE - Ministrul Transporturilor, convorbire cu mecanicul din trenul morții: decizia luată de acesta

Orice utilizare a forţei în Peninsula Coreeană va duce la o tragedie de anvergură colosală, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, informează TASS. 

'O serie de capitale ameninţă deschis cu folosirea forţei, de acolo se fac auzite declaraţii extrem de periculoase în direcţia unui conflict armat. Declarăm ferm, că orice încercare de a soluţiona prin forţă problema Peninsulei Coreene va duce la tragedii de anvergură colosală, la un număr imens de victime umane în rândul populaţiei tuturor părţilor aflate în conflict, la o catastrofă umanitară, economică şi ecologică', a declarat Zaharova. 

'Împreună cu partenerii chinezi, insistăm asupra caracterului lipsit de alternativă al reglementării paşnice a complexului de probleme din jurul Peninsulei Coreene. Îi îndemnăm pe toţi membrii responsabili ai comunităţii internaţionale să susţină ideile formulate în foaia de parcurs ruso-chineză pentru reglementarea coreeană', a adăugat purtătoarea de cuvânt a MAE rus. 

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că Moscova este 'foarte îngrijorată' din cauza 'riscurilor foarte ridicate' ale unui conflict militar între SUA şi Coreea de Nord, diplomatul sugerând că revine Washingtonului să facă un prim pas în vederea dezamorsării crizei. 

Lavrov a amintit că Rusia şi China au propus de mai multe ori un dublu 'moratoriu' pentru dezamorsarea crizei, care să includă încetarea testelor nucleare şi balistice nord-coreene şi, simultan, a manevrelor militare comune ale SUA şi Coreii de Sud. 

SUA se opun însă acestui plan, susţinând că 'testele nucleare şi lansările de rachete ale Coreii de Nord sunt interzise printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, care trebuie respectată în mod obligatoriu, în timp ce exerciţiile militare (americano-sud-coreene) nu au fost interzise niciodată prin nimic', a adăugat Lavrov. 

Rusia şi China au relaţii diplomatice destul de strânse cu Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.