Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări în partidul Angelei Merkel: Cine urmează să preia postul de secretar general al CDU

mediafax
merkel

Politiciana germană Annegret Kramp Karrenbauer, şefa executivului din landul Saarland (vest), urmează să preia postul de secretar general al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, conservator), formaţiunea cancelarului federal Angela Merkel, relatează luni Reuters, citând cotidianul Sueddeutsche Zeitung, potrivit agerpres.ro

Este o mutare semnificativă în condiţiile în care membrii CDU încep să privească în perspectiva erei post-Merkel şi să aibă în vedere potenţiale alternative la conducerea partidului şi a ţării. Merkel însăşi a fost secretar general al CDU, înainte de a deveni cancelar. 

Supranumită uneori "mini Merkel" de media germane, Annegret Kramp Karrenbauer, în vârstă de 55 de ani, este o aliată apropiată a Angelei Merkel şi foarte apreciată în partid pentru că a reuşit să câştige anul trecut un scrutin local care a contribuit la consolidarea poziţiei CDU pe plan naţional. 

Actualul secretar general al CDU, Peter Tauber, care se confruntă cu probleme de sănătate, se pregăteşte să-şi anunţe demisia din acest post, au indicat duminică surse din CDU. 

În vârstă de 43 de ani şi considerat un aliat cheie al lui Merkel, Tauber nu este agreat de unii conservatori "duri" din CDU din cauza viziunilor sale asupra imigraţiei şi a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi în plus se numără printre cei cărora li s-a reproşat slaba prestaţie a formaţiunii la legislativele din septembrie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.