Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișmașul lui Videanu: Cum şi-a ferit familia afacerea de sechestru. La ce ȘIRETLIC a apelat

Săptămâna aceasta, DIICOT a decis ca procurorii să refacă ancheta în dosarul Romgaz, în care sunt cercetați omul de afaceri Ioan Niculae și fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Adriean Videanu, în calitate de fost ministru al Economiei, este acuzat de complot şi subminarea economiei naţionale pentru că, în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, în calitate de membru al Guvernului, a semnat şi susținut mai multe ordine şi memorandumuri în scopul sprijinirii intereselor financiare ale “grupului infracţional constituit de Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz SA în interesul privat al SC Interagro SA, acordând discounturi comerciale substanțiale la livrarea de gaze naturale către această companie, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum și gaze naturale exclusiv din producția internă, cu nerespectarea dispozițiilor legale și în condițiile în care Interagro înregistra debite istorice la plata gazelor consumate”.

Vladimir Putin DOMINĂ Manhattan-ul: New-yorkezii au rămas ȘOCAȚI - FOTO

Cu puţin timp înainte ca DIICOT să anunţe refacerea rechizitoriului în dosarul “Romgaz”, familia fostului ministru al Economiei, acuzat în această speţă, a decis să se concedieze singură și să predea conducerea companiei producătoare de marmură Titan Mar către fostul administrator al filialei româneşti a colosului austriac Alpine Bau Gmbh. Una dintre cele mai importante companii de construcţii de drumuri din Europa, grupul Alpine a intrat, în 2013, în insolvenţă. La scurt timp, şi filiala românească a acesteia a decis să-şi declare, la rândul ei, insolvenţa. Mişcarea de la Titan Mar precede, astfel, o altă manevră a lui Videanu, care are legătură directă cu dosarul “Romgaz”, mai exact cu sechestrul instituit de DIICOT pe acţiunile deţinute de fostul demnitar PDL la această companie. Sechestru ridicat, în condiţii care i-au generat fostului procuror-şef al DIICOT, Alina Bica, un dosar penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, scrie Jurnalul Național.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.