Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mic 'îndrumar' al conspiraționistului: la doar 41 de ani a murit crezând teoriile conspirației și pe 'Doctor Google'

dpa-news.de
medic spital doctor

Un bărbat de 41 de ani poate fi exemplul cel mai grăitor pentru ceea ce se poate întâmpla atunci când ajungi să crezi teoriile conspirației, în loc de recomandările medicilor. Bărbatul avea rujeolă, s-a tratat la domiciliu, fără recomandare de la medic, iar când a ajuns la spital a refuzat administrarea de oxigen şi a cerut externarea. După câteva ore a revenit, dar starea de sănătatea era prea gravă şi nu a putut fi salvat. Practic, bărbatul a murit crezând teoriile conspirației de pe internet, în loc să aibă încredere în medici și în știință.

DSP Sibiu anunţă, joi, un deces din cauza rujeolei la un adult.

”Este vorba de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Vurpăr, internat initial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 05.04, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic şi s-a tratat fără recomandare, la domiciliu”, a transmis, joi, DSP Sibiu.

S-a externat pe propria răspundere

Instituţia precizează că, la scurt timp după internarea în spital, s-a constatat apariţia unei erupţii cutanate, se suspicionează o boală eruptivă şi se solicită consult de Boli Infecţioase.

”În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficienţă respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secţia de Boli infecţioase a SCJU Sibiu. În după amiaza aceleiaşi zile, familia solicită însă externarea, pe propria răspundere, pacientul pleacă acasă, dar va reveni câteva ore mai tîrziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul. De precizat că pacientul era contact familial de rujeolă, deşi acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat şi tratat”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, pacientul prezenta comorbidităţi severe – cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală şi obezitate morbidă.

Speciaşiştii precizează că nu se cunoaşte statusul vaccinal al pacientului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.