Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mica restructurare a Guvernului: PSD amputează eșaloanele 2 și 3 din Palatul Victoria

psd guvern dancila

Dispar din Guvern echipe întregi trimise de PSD și ALDE în fruntea ministerelor. Jumătate din secretarii de stat și subsecretarii de stat, plus mica „armată” de angajați de la cabinetele acestora, vor fi eliminați din Guvern. În aceste funcții se regăsesc, de regulă, persoane negociate politic și trimise în Executiv de liderii județeni ai partidelor.

În prezent, în cele 22 de ministere și în Secretariatului General al Guvernului este aprobat un număr de 86 posturi de secretar de stat și 16 posturi de subsecretar de stat, iar fiecare din cei 86 de secretari de stat și 16 subsecretari de stat au dreptul la câte 4, respectiv 2 angajați la cabinete.

Un secretar de stat ia în mână un salariu de 8.892 de lei/lună, iar un subsecretar de stat - 7.780 de lei.

În Guvern se propune ca numărul total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat și de funcții asimilate funcțiilor de secretar de stat și subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor, precum şi a celorlalte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor, să se reducă cu 50%.

Mutarea vine în contextul în care PSD ia în calcul să facă la toamnă o restructurare a Guvernului prin reducerea numărului de ministere.

Citește și: Alexandru Cumpănașu depune plângere penală, la Parchetul General: sunt vizați și Florin Iordache sau Paul Stănescu .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.