Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord: 'Boris Johnson nu are nicio intenție de a demisiona'

Agerpres
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson nu are nicio intenție de a demisiona din funcție, a declarat joi Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord, citat de MEDIAFAX.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’

Conform unor informații apărute în presă, Boris Johnson ar putea demisiona pentru a declanșa organizarea de alegeri anticipate.

„Nu cred că prim-ministrul are intenția de a demisiona. A fost ales în alegeri, la care am luat parte și eu. A câștigat acele alegeri”, a declarat Gove.

Citește și: EXCLUSIV Dumitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: ‘Vrea să subordoneze total Poliția’/Legea pe care vrea s-o schimbe șeful MAI

Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat miercuri, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de parlamentarii din Camera Comunelor.

Citește și: Noi declarații făcute de Traian Băsescu! ‘Trebuie să mă apăr’

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.