Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michelle Obama, campanie pe față pentru Hillary Clinton: 'E prietena mea'

twitter.com
Hillary Clinton Donald Trump

Michelle Obama s-a afişat joi împreună cu 'prietena' sa Hillary Clinton, cu scopul de a proiecta o imagine de unitate a taberei democrate cu 12 zile înaintea scrutinului prezidenţial din SUA, comentează AFP. Cele două Prime doamne, actuala şi fosta, s-au îmbrăţişat călduros la tribuna unui miting la Winston-Salem, în Carolina de Nord, în sud-estul SUA. La această reuniune au participat circa 11.000 de persoane, însufleţite de prezenţa dnei Obama.

'Serios, există oare vreo persoană care să fie mai mult sursă de inspiraţie decât Michelle Obama ?', a întrebat retoric Hillary Clinton, cerând auditoriului să o voteze în 8 noiembrie sau, dacă este posibil, în mod anticipat. Mai populară în SUA decât soţul ei Barack, Prima doamnă a luat apoi cuvântul pentru a aduce laude fostei şefe a diplomaţiei americane, căreia i-a elogiat experienţa "superioară celei a oricărui candidat al nostru (...), mai mult decât Barack, mai mult decât Bill'. "Pentru cazul în care oamenii s-ar întreba, da, Hillary este prietena mea !', a lansat Michelle Obama, care în ultimele săptămâni i-a surprins pe observatorii politici prin implicarea sa în mod voluntar în susţinerea lui Hillary Clinton în cursa ei prezidenţială.

'Rata de participare va face diferenţa', a insistat soţia preşedintelui Barack Obama, invitându-i pe alegători 'să-şi suflece mânecile' şi să-şi facă datoria de cetăţeni pentru a-i bara calea lui Donald Trump. O rată mare de participare la scrutinul din 8 noiembrie i-ar fi favorabilă candidatei democrate, favorită în sondaje, chiar dacă unele au tendinţa să se mai restrângă în ultimele 24 de ore. În urmă cu opt ani, o astfel de întâlnire între Michelle Obama şi Hillary Clinton ar fi fost de neimaginat. Campania alegerilor primare din 2008, care le opusese pe cele două femei, una susţinându-l pe senatorul de Illinois, cealaltă fiind senatoare de New York, fusese aspră şi tensionată.

Dar urmele rănilor s-au închis şi cele două native din Chicago şi-au văzut oferită pe un platou de argint, de către Donald Trump, o temă comună de exprimare: apărarea femeilor, vizate de cuvinte degradante şi misogine rostite în 2005 de către miliardar. În urmă cu două săptămâni, mama adolescentelor Sasha şi Malia se declarase "îngheţată până în măduva oaselor" de aceste declaraţii, într-un discurs pasional pe un ton neobişnuit de dur. Carismatica Michelle Obama, pe care numeroşii săi admiratori s-ar bucura să o vadă intrând în cursa pentru Casa Albă în 2020 sau în 2024, a devenit "arma noastră nu chiar secretă", a recunoscut recent Brian Fallon, un purtător de cuvânt al dnei Clinton."Ea a depăşit aşteptările noastre la capătul a numeroase evenimente la care a putut şi a vrut să participe", a adăugat el, calificând-o pe avocata de culoare drept un "veritabil star rock". Donald Trump la rândul său şi-a continuat campania joi în Ohio, un alt stat-cheie.

În primul din cele trei mitinguri de campanie programate, el a denunţat legăturile - potrivit lui - nesănătoase între activitatea depusă de dna Clinton la conducerea diplomaţiei americane şi finanţarea misiunilor caritabile ale fundaţiei care poartă numele soţului ei, Bill, bazându-se pe torentul de mesaje piratate din contul Gmail al unui apropiat al lui Hillary Clinton, John Podesta, şi publicate recent de WikiLeaks. "Suntem în drum spre Washington.Şi vom face curăţenie", a lansat el în aplauzele mulţimii la un miting în Springfield, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.